Cumnatul prefectului-beizadea de Vaslui, judecat pentru omor. Cazul ciobanului ucis cu maşina de teren în lanul de grâu

Cumnatul prefectului-beizadea de Vaslui, judecat pentru omor. Cazul ciobanului ucis cu maşina de teren în lanul de grâu

Eduard Popica va fi instalat oficial în funcţia de prefect joi, 8 iunie

La Tribunalul Vaslui a avut loc miercuri, 7 iunie, un nou termen de judecată în dosarul în care cumnatul noului prefect de Vaslui este judecat pentru omor, fiind acuzat că ar fi călcat cu maşina în mod intenţionat un cioban pe care l-a surprins cu oile în lanul de grâu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii vasluieni şi experţii criminalişti care s-au pronunţat până în prezent au arătat că victima din acest caz, un bărbat de 42 de ani, a fost călcată în mod intenţionat cu maşina, după ce a fost hărţuită prin lanurile de grâu de maşina condusă de Cornel Şelaru.

 Avocaţii acestuia susţin însă că, de fapt, a fost vorba de un accident şi nicidecum de o crimă. În atare condiţii, apărătorii au cerut instanţei schimbarea de încadrare juridică din omor calificat în ucidere din culpă. Până la argumentarea cererii, avocaţii au contestat şi ultima expertiză, cea realizată de Institutul Naţional de Expertiză Criminalistică, invocând că ar exista elemente de contrarietate între constatări şi concluzii. În atare condiţii, expertul angajat de familia omului de afaceri a formulat o serie de obiecţiuni care urmează a fi înaintate INEC.

”Noi suntem mulţumiţi de concluziile expertizei INEC, care reconfirmă starea de fapt reţinută. Singurele elemente de contrarietate aparţin expertului parte, nu experţilor independenţi, însă nu ne opunem înaintării obiecţiunilor către INEC”, a subliniat procurorul de şedinţă în sala de judecată.

FOTO: Cornel Şelaru a fost arestat preventiv în acest caz

Eduard Popica a avut calitate de martor, în seara presupusei crimei însoţindu-şi cumnatul şi socrul la cercetări pentru ca aceştia din urmă să indice locul faptei.
În timpul procesului, rudele victimei, au anunţat că nu au nicio pretenţie de la familia omului de afaceri şi că nu doresc să se constituie părţi civile în cauză. Avocaţii acestora, au adus la cunoştinţa instanţei că între familia victimei şi familia inculpatului s-a încheiat la notar o tranzacţie, prin care li s-a oferit, cu titlul de despăgubiri, suma de 30.000 de lei.

Prefectul beizadea

Numirea în funcţia de prefect de Vaslui a lui Eduard Popica (33 ani) a stârnit un val de reacţii în rândul opiniei publice, fiind contestat pentru lipsa de experienţă şi parcursul prefesional dubios, acesta activând la instituţii de stat conduse sau controlate de PSD. Cunoscut ca fiind un băiat de bani gata, Eduard Popica şi-a făcut intrarea în administraţia publică în 2013, când a fost angajat consilier juridic în cadrul Consiliului Judeţean Vaslui. Până atunci, Popica a administrat o societate care deţine un post de radio în municipiul Vaslui. În 2014, Popica a fost numit director al Cancelariei prefectului Andrei Puică, funcţie pe care a deţinut-o până în februarie 2016. La alegerile locale din 2016 a candidat pentru un post de consilier judeţean, pe care l-a şi obţinut graţie poziţiei eligibile pe care a fost propulsat, fiind poziţionat pe liste chiar înaintea liderului PSD, Dumitru Buzatu.

Pe 15 mai anul curent, Popica şi-a anunţat demisia din CJ Vaslui, după ce a promovat concursul organizat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, instituţie aflată în subordinea CJ Vaslui, pentru ocuparea unui post de consilier asistent.

Trecutul controversat 

Popica are în cazier o condamnare pentru vătămare corporală din culpă. A fost trimis în judecată în anul 2006 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz fiind acuzat că a provocat un accident rutier, în urma căruia trei membri ai unei familii au fost grav răniţi. După şase ani de proces şi o rejudecare a dosarului, Tribunalul Neamţ a dispus condamnarea lui Popica la plata unei amenzi penale în cuantum de 7.000 de lei.
Numele lui Eduard Popica a apărut şi într-un alt dosar cu acuzaţii de grave, de trafic de droguri de mare risc (cocaină), în care au fost arestaţi un jandarm şi un interlop din Vaslui, prinşi cu jumătate de kilogram de cocaină expediat din Costa Rica. Popica a fost martor în acest dosar, judecătorii interzicându-i jandarmului inculpat să comunice cu acesta.


 

Eduard Popica în timpul audierilor la Parchet

Imagini din aceeasi galerie
  • Eduard Popica în timpul audierilor la Parchet
  • Emil Savin
  • Masina lui Emil Savin, zis Farmazon 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările