Cum vrea să scape de puşcărie designerul care a oferit 50.000 de lei şi o maşină unei eleve pentru a-şi retragere plângerea pentru viol

Cum vrea să scape de puşcărie designerul care a oferit 50.000 de lei şi o maşină unei eleve pentru a-şi retragere plângerea pentru viol

Silvian Andrei Spiridon

Aflat în închisoare de pe 10 mai, anul curent, când a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, Andrei Spiridon încercă să scape de condamnare, apelând la o cale extraordinară de atac.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrei Spiridon a înaintat prin intermediul avocaţilor săi Judecătoriei Bârlad o contestaţie în anulare, prin care încearcă să răstoarne sentinţa care l-a dus în închisoare. Cererea urmează a fi judecată la începutul lunii decembrie.

Tânărul designer din Bârlad a ajuns după gratii deşi, în timpul procesului, a reuşit să convingă victima să îşi retragă plângerea pentru viol. Sub presiunea familiei inculpatului, care i-a oferit 50.000 de lei şi un autoturism, adolescenta, o elevă eminentă olimpică internaţional, şi-a retras plângerea pentru viol. 

Chiar dacă victima şi-a retras plângerea pentru viol, procurorii au cerut condamnareaacestuia pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, faptă pentru care legea penală nu permite împăcarea.

Afaceristul a mizat pe strategia împăcării cu victima, crezând că astfel va scăpa cu achitare sau cel mult o pedeapsă cu suspendare. Rudele fetei au povestit că fata a acceptat să-şi retragă plângerea pentru că i s-au dat asigurări că, odată retrasă, procesul se va încheia la Judecătoria Bârlad, astfel că nu va mai fi nevoită să mai vină la alte termene de judecată.

Violată de Crăciun

Andrei Spiridon şi victima sa s-au întânit pentru prima dată în Ajunul Crăciunului din 2015, când adolescenta ieşise în club cu prietenii pentru a sărbători rezultatele şcolare. În anul respectiv, eleva, olimpică internaţional, fusese răsplătită de Ministerul Educaţiei cu Meritul Olimpic.

La plecare, tânărul s-a oferit s-o conducă acasă cu autoturismul său, ocazie cu care au făcut schimb de numere de telefon. Nimic din conduita tânărului nu i-a dat adolescentei de bănuit, ba mai mult i-a povestit unei prietene despre faptul că a fost condusă acasă de Spiridon şi că acesta i-a insuflat încredere.

De Crăciun, cei doi s-au întânit din nou în club, însă n-au interacţionat, fiecare fiind cu grupul său de prieteni. La un moment dat, adolecenta a chemat un taxi, însă în momentul în care a ieşit din club a fost abordată de Spiridon, care s-a oferit să o conducă din nou acasă.  Spiridon s-a deplasat către imobilul unde locuia, solicitându-i adolescentei să fie de acord să meargă împreună în acea locaţie pentru a întreţine relaţii sexuale. Tânăra a refuzat categoric, spunându-i că este prematur să aibă o astfel de abordare. Speriată, i-a cerut lui Spiridon să întoarcă autoturismul şi s-o conducă acasă.

În pofida rugăminţilor, tânărul nu s-a conformat şi a continuat deplasarea cu autoturismul îndreptandu-se către ieşirea din Bărlad şi înscriindu-se spre direcţia Bârlad – Iveşti. Pe tot parcursul deplasării, minora a fost lipsită de libertate, afirmă procurorii, deoarece portierele maşinii erau blocate, în plus a împiedicat-o să poată folosi telefonul. 

Abuzată şi umilită

După ce i-a smuls hainele, Spiridon a obligat-o pe adolescentă să întreţină relaţii sexuale pe bancheta din faţă dreapta a autovehiculului. Având în vedere că victima se zbatea în permanenţă, opunând rezistenţă, tânărul s-a dezlănţuit împotriva fetei, lovind-o şi umilind-o.

„Inculpatul a împins-o pe bancheta din spate, apoi a urcat şi el după minoră şi a continuat să întreţină raporturi sexuale cu aceasta, exercitând în permanenţă violenţe în sensul că a tras-o de păr, a scuipat-o, i-a acoperit gura cu mâna pentru a o împiedica să mai strige după ajutor, a lovit-o în mod repetat cu palmele peste faţă. Întreaga activitate infracţională a durat aproximativ 4 ore, timp în care inculpatul a încercat să o oblige să întreţină raporturi sexuale orale prin faptul că o trăgea de par pentru a o determina să deschidă gura“, au mai arătat procurorii.

Mai puteţi citi:

„Sexul-surpriză“, redefinit cu cinism de un afacerist din Vaslui arestat pentru viol: „Nu e viol, ci arta de a face dragoste“

Violatorul olimpicei din Bârlad, arestat la domiciliu. Andrei Spiridon nu are voie să comunice cu victima şi nici cu martorii

Olimpica violată de un afacerist şi trădată de avocaţi, încurajată de concetăţeni. Oameni au iniţiat petiţia intitulată „Violul nu se cumpără“

Olimpica din Bârlad violată de un afacerist, trădată şi de avocaţi. Cruciada apărătorilor pentru a-l scoate basma curată pe cel acuzat că a batjocorit copila

VIDEO Magistraţii bârlădeni au decis: Afaceristul care a violat o elevă eminentă, lăsat în libertate. Aroganţa tatălui: „Dacă aveţi bani, pozaţi-ne“

UPDATE Lovitură de teatru în cazul designerul acuzat că a violat o olimpică. Magistraţii rejudecă cererea de arestare

 
citeste totul despre: