Cum şi-a înscenat răpirea copilul de 11 ani din Huşi: se temea că părinţii îl vor certa din cauza unor note mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii vasluieni au stabilit că elevul de 11 ani, din Huşi, care a povestit că a fost rapit de pe stradă, urcat într-o maşină, bătut şi abandonat la marginea oraşului Huşi  a fost o înscenare.

Timp de trei zile, Poliţia municipiului Huşi a fost în alertă maximă, căutând presupuşii răpitori ai copilului de 11 ani, fiul unui poliţist de frontieră. Poliţiştii au luat în calcul inclusiv varianta unui atac mafiot, cu atât mai mult cu cât tatăl copilului lucra la Sectorul Poliţiei de Frontieră Berezeni, acolo unde in aceasta primăvară traficanţii de ţigări din Republica Moldova au planuit un atac criminal împotriva şefului instituţiei, dejucat de procurorii DNA, care interceptaseră intenţiile contrabandiştilor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, băiatul de 11 ani şi-a înscenat răpirea, dorind să distragă atenţia părinţilor de la faptul că avea note mici la şcoală.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale în privinţa elevului de 11 ani, care ar fi fost victima infracţiunilor de lipsire de libertate şi tâlhărie, s-a constatat faptul că aspectele sesizate nu se confirmă. Minorul a afirmat lucruri nereale din dorinţa de a abate atenţia părinţilor de la faptul că avea două note mai mici la şcoală”, a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Elevul a mai declarat că loviturile de pe corp, care au necesitat îngrijiri medicale, au apărut în urma unei căzături.
Reprezentanţii IPJ au precizat ca poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Huşi vor înainta dosarul de cercetare penală Parchetului Judecătoriei Huşi cu propunerea de clasare.

Medici păcăliţi de un copil

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui au declarat că băiatul în vârstă de 11 ani a povestit că, miercuri seară, a fost luat de pe stradă, din apropierea Şcolii generale ”Mihail Sadoveanu” din municipiul Huşi unde acesta învaţă, urcat într-o maşină şi bătut de doi bărbaţi.
Ulterior, băiatul ar fi fost abandonat la marginea oraşului, unde a fost găsit de un echipaj al Poliţiei de Frontieră care a sunat la 112.
"Copilul a fost politraumatizat prin agresiune, suferind un traumatism cranian şi o contuzie toracică, după ce, aşa cum susţine acesta, a fost bătut de doi bărbaţi într-o maşină. Băiatul a fost transportat la Spitalul Municipal Huşi, ulterior fiind transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui", a precizat medicul Dan Ungureanu de la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Vaslui.

Citeşte şi: 

Ofiţer vasluian în primejdie pentru denunţarea mafiei ţigărilor de peste Prut

Şeful Punctului de Frontieră Leova, arestat la Vaslui. Procurorii îl acuză că a coordonat o reţea de contrabandişti

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite