Cum se prepară tarta cu fructe. Trei reţete simple pentru un desert delicios cu fructe de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu vişine, cu caise, piersici ori fructe de pădure, tarta cu fructe reprezintă un delicioas desert estival pe gustul tuturor

“Adevărul” propune trei reţete de tartă cu fructe simplu de preparat, culese de la gospodinele din zona Moldovei. În toate cazurile, tarta cu fructe se serveşte rece, de preferat, la o zi după ce a fost preparată.

I. Tarta pufoasă
Ingrediente:
* 3 ouă
* o cană de 200 ml cu zahăr
* o cană cu lapte bătut
* o cană cu ulei
* făină ca la chec (aproximativ 12 linguri)
* un praf de copt
* arome după gust
Mod de preparare: Toate ingredientele (mai puţin făina şi aromele) se mixează ori se pun direct în vasul robotului. După ce s-a topit zahărul se adaugă treptat făina şi la final se pune praful de copt şi aromele.
Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se toarnă trei sferturi din compoziţie. Se dă la copt în cuptorul încins în prealabil. După ce se întăreşte puţin blatul se pun deasupra fructele apoi se toarnă restul compoziţiei. Este gata când s-a rumenit blatul de deasupra. Se serveşte rece, tăiată în forme după preferinţă (romburi, pătrate mai mici sau mai mari) şi se presoară deasupra zahăr vanilat din belşug.

II. Tarta cu fructe şi bezea
Ingrediente:
* 8 ouă
* 100 grame de unt
* 12 linguri de zahăr
* 6 linguri de făină
* un praf de copt
* 500 de grame de fructe (vişine, caise, fructe de pădure, piersici etc)
Mod de preparare: Se separă ouăle şi gălbenuşul se freacă bine cu şase linguri de zahăr şi cu untul. În compoziţie se păstrează albuşul de la două ouă bătut foarte bine spumă. Se încorporează făina cernută în prealabil şi la final se pune praful de copt stins în zeamă de lămâie. Este posibil, funcţie de dimensiunea ouălor, să intre mai puţină făină astfel încât blatul să fie ca la pandişpan. Blatul se toarnă într-o tavă de mărime medie, tapetată cu foaie de copt, şi se pune în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade.

image

După aproximativ 15-20 de minute, când blatul se întăreşte puţin, se scoate tava din cuptor şi se aşază fructele deasupra (spălate bine, curăţate de sâmburi, tăiate felii dacă este vorba despre fructe mai mari).

Peste fructe se toarnă bezeaua făcută din cele şase albuşuri rămase bătute foarte bine cu şase linguri de zahăr (se poate şi mai mult dacă doriţi mai dulce). Tarta este gata când bezeaua s-a rumenit. Se dă la rece şi când s-a răcit suficient se pune tava la frigider acoperită cu o folie. În câteva ore, bezeau va “transpira” şi va face mici picături de sirop deasupra. Se taie în porţii potrivite ca dimensiune şi este numai bună de servit.

III Tarta cu fructe şi gelatină

Ingrediente:
* 200 grame făină
* 100 grame unt
* 40 grame zahăr pudră
* o ceaşcă mică (de cafea) cu lapte
* praf de copt sau un vârf de cuţit de bicarbonat
* 500 grame fructe (mere, pere sau prune)
* un plic de gelatină
* zahăr pentru fiert fructele
Mod de preparare: Făina cu untul, zahărul, laptele şi bicarbonatul se frământă bine apoi aluatul se dă la rece 1-2 ore. Apoi, se întinde foaia de mărimea tăvii pentru tarte (rotundă). După ce se aşterne foaia de copt, aluatul se pune în tavă cât să acopere fundul şi marginile. Aluatul se înţeapă cu o furculiţă pentru a nu se umfla la copt. Se dă la cuptorul încis, la foc potrivit de iute, şi se lasă la copt 20-30 de minue (funcţie de cuptor). Lăsăm foaia de tartă să se odihnească, timp în cre punem la fiert fructeel cu puţin zahăr şi dacă este cazul adăugăm puţină apă. Lăsăm să se răcească după ce s-au fiert fructele.

image

Într-un pahar punem gelatina la crescut cu apă rece şi amestecăm din când în când. Lăsăm să se umfle 5-10 minute (conform instrucţiunilor de pe plic), apoi punem la încălzit în baie de aburi până se topeşte gelatina dar nu trebuie să se încingă, altfel îşi pierde proprietăţile. Galetina se amestecă cu fructele fierte, când sunt încă calde, apoi se toarnă peste tartă. Se lasă la rece minimum 12 ore.

CITIŢI ŞI:

Reţeta pentru lapte de pasăre, faimosul desert franţuzesc al bunicilor care este gata în doar o jumătate de oră

Cum să prepari cei mai buni papanaşi moldoveneşti „ca la mama acasă“. Secretele unui desert delicios, gata în doar 15 minute

VIDEO Cea mai bună reţetă de mucenici moldoveneşti. Cum se prepară delicioşii sfinţişori, unşi cu miere şi presăraţi cu  nucă măcinată, după reţeta bunicii

Secretul gospodinelor din Moldova pentru o tocăniţă de urzici delicioasă

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite