Cum au întins ţăranii dintr-un sat din Vaslui covoare pe drum pentru a nu se murdări pe pantofi episcopul Huşilor, venit să sfinţească un loc de biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Episcopul Huşilor a sosit la spinţire cu bolidul sau de lux
Episcopul Huşilor a sosit la spinţire cu bolidul sau de lux

Scene ciudate cu ocazia sfinţirii locului pe care urmează să se construiască o biserică într-un sat din judeţul Vaslui. Pentru a nu-şi murdări pantofii după ce a coborât din bolidul de lux, Episcopului Huşilor i s-au întins covoare pe drum şi pe terenul unde a avut loc ceremonia religioasă.

Sfinţirea cu fast a avut loc în localitatea vasluiană Todireşti. Întreg satul a fost mobilizat pentru a-l primi pe Preasfinţit ”aşa cum se cuvinte”. Îmbrăcaţi în straie populare şi cu flori în mâini, credincioşii l-au aşteptat smeriţi pe Episcopul Huşilor pe terenul unde urmează a fi ridicat lăcaşul de cult. 

Având în vedere precipitaţiile din ultima săptămână, organizatorii, Parohia Todireşti, au solicitat enoriaşilor să contribuie pentru asigurarea confortului înaltei feţi bisericeşti, prezenţa episcopului la o sfinţire fiind considerat un eveniment marcant pentru comunitate.

Astfel, sătenii au achiziţionat covoare şi zeci de metri de traversă pe care le-au întins de la şosea pe drumul de pământ şi pe terenul unde avea loc ceremonia religioasă, astfel încât Episcopul să nu calce cu pantofii pe pământ şi să-i murdărească de noroi.

În timp ce enoriaşii îl aşteptau smeriţi, Preasfinţitul Corneliu şi-a facut apariţia într-un SUV marca Volkswagen, cu şofer personal şi un aghiotant în sutană care a avut grijă să-i deschidă uşa şi să-i ţină la distanţă pe enoriaşii dornici să-i atingă straiele sfinte. După sfinţirea locului, Preasfinţitul a fost invitat la masa pentru care, potrivit organizatorilor, s-au pregătit bucate alese, bio, după preferinţa Episcopului.

Sub protecţia anonimatului, mai mulţi preoţi din Vaslui au relatat că la fiecare sfinţire, Episcopul Corneliu percepe o anumită taxă pentru a oficia sluja, sumele variind între 2000 şi 3000 de euro, iar pentru meniu organizatorii trebuie să-i respecte preferinţele. 

image

În ultimii ani, împotriva episcopului Huşilor s-au ridicat mai mulţi preoţi din judeţ care sătui de umilinţe şi abuzuri s-au decis să îşi apere credinţa în adevăr chiar cu preţul excluderii din preoţie. Lucian Botez (Parohia Bozia), Dumitru Ţurcanu (Parohia Sărăţeni) şi Lucian Modiga (parohia Blăgeşti)  au demascat pentru prima dată abuzurile, reclamând faptul că le sunt opriţi bani din salarii, deşi pe statele de plată figurau sumele corecte. Toţi preoţii au intrat în dizgraţia Episcopiei, care i-a judecat şi caterisit, în lipsă, fără niciun drept la apărare. Dacă cel mai vârstnici dintre preoţi s-a retras din activitate, pensionându-se, cel mai tânăr Lucian Botez, pe atunci în vârstă de 31 ani a decis să continue demersurile pentru dreptate. După mai mulţi ani de procese a reuşit să câştige definitiv drepturile salariale reţinute în mod ilegal, Episcopia fiind executate silit.

Abuzuri Episcopiei Huşilor au fost reclamate de enoriaşi şi preoţi de la parohii din toate colţurile judeţului Vaslui. Episcopul Huşiului, a fost huiduit de zeci de enoriaşi la uşa Protopopiatului Bârlad, când Preasfinţitul cobora dintr-un bolid de lux. Oamenii cereau să le fie adus înapoi preotul Sorin Chirvase de la biserica “Sfântul Spiridon” Bârlad, transferat în postul Crăciunului într-o parohie săracă, la ţară, pentru că avea 25.000 de lei datorii la Episcopia Huşi. Banii ar fi trebuit să fie încasaţi de la enoriaşi prin vânzarea de lumânări, calendare şi alte lucruri bisericeşti.

Mai puteţi citi:

Preot scârbit de Biserică. Cum s-a lepădat de sutană duhovnicul alungat din parohie cu mascaţii: „Nu mă identific cu hoţia din sistem“  Lucian Botez (31 ani), fost preot paroh în localitatea vasluiană Bozia, este primul răzvrătit al tagmei bisericeşti din judeţ care a luat atitudine împotriva abuzurilor Episcopiei Huşi. După cinci ani de umilinţe şi trei ani de procese, lupta împotriva sistemului corupt i-a lăsat un gust amar: „Parohia e o sursă de venit pentru dorinţele şi plăcerile Episcopului Corneliu“.

Bolidul de lux al episcopului de Huşi, enoriaşii şi birurile. Cât plătesc credincioşii pentru viaţa de nabab a Preasfinţitului Corneliu Bârlădeanu Preţul plătit de enoriaşii vasluieni pentru bolidul de zeci de mii de euro cu care se etalează episcopul  Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, este peste puterea de susţinere a credincioşilor. Cel mai mare bir impus e cel pe pomelnice, cu preţ prestabilit

VIDEO Episcopul de Huşi, huiduit la coborârea dintr-un bolid de lux. Preasfinţitul, luat la rost de enoriaşi într-un scandal cu şpagă în biserică O mână de enoriaşi bârlădeni au protestat în curtea Protopopiatului Bârlad şi au huiduit  feţele bisericeşti, nemulţumiţi că le-a fost luat preotul paroh. Echipaje de poliţişti şi jandarmi au înconjurat mulţimea şi s-au asigurat că vizita Preasfinţitului Corneliu Bârlădeanu, episcopul de Huşi, va decurge fără probleme

VIDEO Spovedania unui preot în postul Crăciunului: „Dă-i 20.000 de euro Episcopului şi te lasă acolo până mori“ Sorin Chirvase, preotul paroh al Bisericii „Sântul Spiridon“ din Bârlad, a rupt tăcerea după ce Episcopia Huşi i-ar fi impus biruri care îl obligă să ia şi pielea de pe enoriaşi, apoi l-a mutat disciplinar la ţară.

VIDEO Răscoală în biserică. Preotul antişist, huiduit în Casa Domnului de gloata nemulţumită  Protestele s-au desfăşurat simultan în două biserici din Bârlad, enoriaşii fiind nemulţumiţi că protopului Vasile Lăiu, supranumit Antişistul, a schimbat preoţii parohi

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite