Cum a încercat o prostituată să-şi recupereze paguba după ce a fost plătită de clienţi cu sute de euro falşi

Cum a încercat o prostituată să-şi recupereze paguba după ce a fost plătită de clienţi cu sute de euro falşi

Prostituată Foto shutterstock

O tânără de 21 de ani, originară din judeţul Iaşi, a fost reţinută de procurorii din Vaslui fiind acuzată de înşelăciune, falsificare de monede şi punere în circulaţie de valori falsificate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul investigat de poliţiştii de Crimă Organizată din Vaslui pare desprins din bancuri. Tânăra de 21 de ani, a fost reţinută alături de concubinul ei, un bărbat de 26 de ani din Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au descoperit că tânăra din Iaşi practica prostituţia în Oneşti, judeţul Bacău. Acolo, în urma serviciilor sexuale prestate, ieşeanca a fost plătită de mai mulţi clienţi cu sume în euro, fără să bănuiască o clipă că respectivele bancnote ar putea fi false. În momentul în care, împreună cu concubinul au încercat să valorifice suma câştigată din prostituţie, au aflat că banii sunt falşi.

Pentru a nu rămâne în pierdere, prostituata a decis împreună cu concubinul ei să scape de bancnotele false, transformându-i în bani reali, păcălind la rândul lor alte persoane. Astfel, au căutat anunţuri de mică publicitate distribuite pe Facebook ale unor persoane care aveau la vânzare sisteme informatice. 

Au cumpărat cu 500, respectiv 700 de euro (bancnote false) două laptopuri vândute online de doi cetăţeni din comuna Albeşti. La al treilea client, de la care intenţionau să cumpere un laptop, tot cu euro falşi, a fost organizat flangrantul de către procurori, urmare a plângerilor formulate de ceilalţi păgubiţi. În urma derulării acţiunii de prindere în flagrant, au fost găsite şi ridicate în vederea cercetării 12 bancnote ce prezintă suspiciuni de contrafacere, în cupiură de 100 euro, ce prezentau aceeaşi serie. 

Pe numele prostituatei şi al concubinului a fost deschis un dosar penal pentru înşelăciune în formă continuată, falsificare de monede şi punere în circulaţie de valori falsificate. Cei doi au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii au respins solicitarea, luând faţă de inculpaţi măsura arestului la domiciliu.

Vă mai recomandăm să citiţi şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările