Cum a fost refuzată în spital victima unui grav accident. Soţul femeii a pierit în urma impactului teribil cu motocicleta

Cum a fost refuzată în spital victima unui grav accident. Soţul femeii a pierit în urma impactului teribil cu motocicleta

O femeie de 45 de ani din Republica Moldova, victima unui grav accident rutier produs în judeţul Vaslui, a fost plimbată cu ambulanţa de două ori între spitalele din două judeţe după ce medicii de la Iaşi au refuzat să o primească pentru că nu ar mai fi fost locuri în saloane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul teribil a avut loc joi, 5 septembrie, la primele ore ale dimineţii pe Drumul European 581, pe raza localităţii vasluiene Olteneşti. Un motociclist din Republica Moldova şi soţia sa se deplasau de la Huşi spre Crasna. Împreună cu un grup de prieteni, la rândul lor aflaţi pe motociclete, mergeau în vacanţă în Muntenegru. 

La un moment dat, bărbatul de 45 de ani, aflatul ultimul în şirul de motociclişti,  a efectuat o manevră de depăşire a altor două motociclete care circulau în faţa sa. Fiind într-o zonă deosebit de periculoasă, unde depăşirea era interzisă, la revenirea pe sensul său de mers, bărbatul a pierdut controlul motocicletei şi a intrat în şanţul din dreapta, după care a ajuns în rigola betonată a unui podeţ. 

În urma impactului violent, motociclistul a murit pe loc, iar soţia sa a fost transportată în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui. Femeia era policontuzionată şi prezenta leziuni grave la o mână. Având ligamentele şi tendoanele distruse, necesita ajutor partea unui chirurg plastician. Cum la Vaslui nu exista un astfel de specialist, medicii vasluieni au stabilizat-o pe femeie şi au trimis-o la Clinica de Chirurgie Plastică din Iaşi. Transferul s-a efectuat cu acordul medicilor de la Spitalul Sfântul Spiridon Iaşi, în subordinea căruia funcţionează Clinica de Chirurgie Plastică. După consultaţie, victima accidentului a fost retrimisă cu ambulanţa la Vaslui, pe motiv că nu sunt locuri disponibile pentru internare. În tot acest timp, rudele femeii care au aflat de producerea tragediei o căutat la spitalul din Iaşi şi Vaslui. Disperaţi oamenii au solicitat sprijinul Ambasadei Republicii Moldova. După acest demers, reprezentanţii spitalului din Iaşi au sunat la spitalul din Vaslui solicitând retrimiterea pacientei la Iaşi.

Transferată  între judeţe de două ori într-o zi

"După ce s-au acordat îngrijiri medicale, s-a efectuat toaleta plăgilor şi pacienta a fost stabilizată, a fost transferată la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi. Acolo a fost văzută de un medic, a primit recomandare pentru intervenţie chirurgicală plastică şi a fost retrimisă la Vaslui, unde nu există chirurg plastician, pe motivul că nu sunt locuri în spital. Între timp, familia femeii a venit să se intereseze de soarta ei, dar nu a găsit pacienta la noi. Au căutat la Iaşi, unde nu au găsit-o, de asemenea, deoarece nu fusese primită. S-a sunat la Ambasadă, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, s-au purtat mai multe discuţii, iar între timp pacienta a revenit la Vaslui, de unde a plecat din nou la spitalul din Iaşi. A fost o situaţie foarte neplăcută şi vreau să spun că nu este pentru prima dată când păţim aşa ceva", a precizat Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui au precizat că au transportat pacienta Iaşi de două ori, prima dată la ora 12.53 şi apoi în cursul serii, la ora 20.40. "La ora 12.53, am transportat o pacientă policontuzionată în urma unui accident rutier, stabilă, pentru care s-a alocat maşină B2 cu asistent medical. În urma consultului efectuat la Chirurgie Plasică , pacienta a fost retrimisă la Vaslui, la Unitatea de Primiri Urgenţe. Ulterior, în cursul serii, la ora 20.40, a fost alocată din nou maşină pentru a duce pacienta la Iaşi, transferul fiind făcut în ambele cazuri cu acordul spitalului "Sf. Spiridon", a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: