Cum a fost bătut fratele fetei de 14 ani strangulate în urmă cu câteva zile, pentru că s-a opus ca sora lui să se mărite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minora de 14 ani a fost omorâtă de tânărul de 20 de ani pe 3 mai
Minora de 14 ani a fost omorâtă de tânărul de 20 de ani pe 3 mai

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui s-au deplasat luni la domiciliul familiei minorei de 14 ani, din localitatea Ghergheşti, omorâtă în urmă cu câteva zile de un tânăr dintr-un sat vecin.

Decizia reprezentanţilor DGASPC de a declanşa propriile verificări în acest caz a venit în urma faptului că ancheta procurorilor s-a aflat că minora a ajuns în casa criminalului fiind condusă pe propria mamă pentru ”a se cunoaşte mai bine”, în perspectiva unei relaţii de căsătorie.

Verificările reprezentanţilor DGASPC au scos la iveală noi detalii revoltătoare, dar şi cum s-a ajuns ca o familie cu risc să fie complet ignorată de autorităţile locale. Mama minorei suferă de oligofrenie, nefiind orientată spaţio-temporal, comunicarea cu ea fiind aproape imposibilă. Fiind lipsită de discernământ, nici nu poate fi trasă la răspundere.

La rândul ei, minora ucisă, deşi avea 14 ani, era doar în clasa a IV-a, pe fondul repetenţiilor repetate, survenite pe fondul lipsei de stimulare şi susţinere familiară. Cel care avea grijă de mamă şi fiică, era un minor de 17 ani, fratele mijlociu al fetei, fratele mai mare, în vârstă de 19 ani, şi tatăl fiind plecaţi la muncă la o stână.

În urma controlului, reprezentanţii DGASPC au stabilit că nu se impune scoaterea minorului de 17 ani din familie, acesta fiind practic, cel care o susţine. Maturizat prematur, tânărul de 17 ani a povestit reprezentanţilor DGASPC cu pe 30 aprilie, s-a trezit la poartă cu trei tineri din satul vecin, care au venit să o peţească pe sora lui de 14 ani.

Printre cei trei peţitori se afla Ionuţ Ursu (20 de ani), cel ce peste câteva zile a omorât-o pe minoră, şi alţi doi bărbaţi, unul de 30 de ani şi altul de 26 de ani, care ieşiseră recent din puşcărie. 

”Am stat la masă, am făcut gratar. Nu au spus de la început ce vor, abia mai târziu băiatul de 30 de ani a spus că vrea să se căsătorească cu Maricica, însă eu nu am fost de acord, le-am zis că este prea mică pentru aşa ceva”, a povestit fratele Maricicăi. 

Lovit cu naveta de bere în cap

Pentru că s-a opus ca sora lui să se mărite cu tânărul de 30 de ani, minorul de 17 ani a fost luat la bătaie de peţitor, acesta lovindu-l cu o navetă din plastic în cap. Văzând refuzul acestuia, Ionuţ Ursu i-a cerut el mâna surorii, invocând că în cazul lui ar fi o diferenţă mai mică de ani. Fratele Marcicăi nu a fost de acord sub nicio formă, astfel că peţitorii au plecat aşa cum au venit. 

Trei zile mai târziu, pe 3 mai, mama fetei şi-a luat fiica şi a dus-o acasă la tânărul de 20 de ani, gândind că ar trebui să se cunoască mai bine în eventualitatea căsătoriei. 

În aceaşi zi, minora avea să fie ucisă de cel care o voia de soţie, pentru că a refuzat să întreţină relaţii sexuale. În tot acest timp, mama minorei adormise, pe fondul consumului de alcool, în casa criminalului.

Ancheta procurorilor, a scos la iveală faptul că tânărul care a omorât-o pe minoră a participat la căutări, alături de săteni, desfăşurate de Poliţişti în zonă, după ce mama fetei a anunţat Poliţia, văzând că fiica ei nu a mai ajuns acasă. 

Crima a avut loc pe drumul care leagă cele două sate. Maricica, i-a spus criminalului că vrea să plece acasă, pentru că a doua zi urma să susţină Evaluarea Naţională la matematică alături de colegii ei de clasa a IV-a. 

Tânărul de 20 de ani s-a oferit să o conducă, iar pe drum, i-a făcut avansuri sexuale. Minora l-a refuzat, însă, spunându-i că este prea mică pentru a-şi începe viaţa sexuală. În faţa anchetatorilor, agresorul şi-a recunoscut faptele afirmând că a strangulat fata de 14 ani mai întâi cu mâinile, apoi cu sireturile de la pantofi, ulterior aruncându-i cadavrul pe un câmp.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite