Cum a eşuat Poliţia Română în cazul unui băiat răpit din maşina tatălui în plină zi şi la drumul mare. Scos ilegal din ţară, copilul trăieşte la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălin Giuliano Ţibuliac, băiatul răpit la Bârlad
Mădălin Giuliano Ţibuliac, băiatul răpit la Bârlad

Un adolescent de 15 ani din Bârlad a fost răpit pe 5 iulie 2018 din maşina condusă de tatăl său. Agresorii, care au atacat în plină zi maşina aflată în trafic, au reuşit să scoată ilegal băiatul din ţară şo nu au fost prinşi nici până astăzi.

Pe prima pagina copiilor dispăruţi a Poliţiei Română, alături de cele două adolescente din Caracal (Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu) se află şi un adolescent de 15 ani din Bârlad: Mădălin Giuliano Ţibuliac. 

Cazul său a făcut înconjurul ţării în urmă cu un an, fiind printre puţinele răpire în care atacatorii sunt surprinşi de camerele de supraveghere. Cu toate acestea, răpitorii nu au fost prinşi nici până astăzi de poliţişti. Ba mai mult, după răpirea adolescentului au reuşit să în scoată din România, în mod ilegal, fără a fi ”deranjaţi” de autorităţile de la frontieră.

Paradoxal, deşi se află pe lista oficială a copiilor dispăruţi publicată de Poliţia Română, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui precizează că ”minorul a fost depistat”. 
”Se continuă activităţile specifice prin intermediul canalelor de cooperare poliţienească pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs infracţiunea”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. 

Dispărut doar în evidenţele Poliţiei

Potrivit reprezentanţilor IPJ Vaslui, Mădălin Giuliano Ţibuliac locuieşte în prezent alături de mama sa, în Franţa. De ce mai figurează el pe lista copiilor dispăruţi? Pentru că, legal, poliţiştii români nu au soluţionat cazul. De mai bine de un an, ei nu au reuşit să-i prindă pe agresorii care au acţionat în toiul zilei, pe una dintre cele mai circulate străzi din Vaslui.

La scurt timp după scenele terifiante, mama adolescentului , care este despărţită de tatăl copilului, a ieşit în spaţiul public, declarând cu nonşalanţă posturilor de televiziune că ea a fost cea care a orchestrat ”recuperarea” adolescentului, susţinând că recuperatorii care au atacat maşina aflată în trafic erau rude de ale ei. 

Imagini de la răpirea minorului de 15 ani din Vaslui

”Eu i-am trimis acolo, ei (cei doi atacatori n.r.) s-au dus şi au spus ”Eu copilul ţi-l aduc, orice-ar fi”. Pe el (tatăl minorului n.r.) au vrut să-l omoare, să-l calce în picioare. Când l-au recuperat, copilul i-a recunoscut. Asta nu e răpire, e recuperat. Întradevăr, a fost cu forţa, pentru că altfel nu se putea”, a declarat atunci Macedonia Munteanu, mama adolescentului răpit.

Tatăl băiatului a invocat atunci că unul dintre cei doi bărbaţi care l-au atacat era un cetăţean francez, actualul partener al fostei sale soţii.

Părinţii şi-au răpit reciproc fiul, autorităţile spectatoare

Cazul lui Mădălin Giuliano Ţibuliac creează un precedent periculos în cazul litigiilor care există între părinţii care îşi dispută custodia copiilor. Practic, în acest caz, cei doi părinţi, ignorând paşii legali, şi-au răpit copilul reciproc, ajungându-se la reglări de conturi de tip mafiot, la care Poliţia a asistat depăşită de situaţie.

Poliţia Română a emis alertă de răpire copil, în acest caz , la opt ore de la producerea incidentului în trafic, timp suficient pentru atacatori pentru a părăsi teritoriul României

Imagine indisponibilă

Giani Ţibuliac (foto sus), tatăl minorului dispărut, afirmă că are custodia asupra copilului,, însă nu l-a avut în grijă pe fiul său, deoarece acesta ar fi fost scos ilegal din ţară de mama sa în urmă cu zece ani.   Pe portalul instanţelor de judecată există în evidenţa publică un singur litigiu ce priveşte custodia minorului, care confirmă că minorul era încredinţat tatălui. În 2007, Macedonia Munteanu a formulat o acţiune în instanţă prin care solicita încredinţarea minorului. A pierdut procesul la instanţa de fond, ulterior la Tribunal procesul fiind suspendat, ulterior, în 2009, constatându-se perimarea cererii. 

După ce a aflat că fiului lui trăieşte la Paris, pe 1 iulie 2018, Giani Ţibuliac l-a vizitat. A solicitat fostei sale partenere să îi permită să îl lase în oraş ”la o prăjitură”. Şi-a luat fiul de la Paris şi a plecat spre România, fără ştirea mamei copilului. Au ajuns marţi, 3 iulie, în judeţul Vaslui, iar două zile mai târziu au fost atacaţi în trafic. 

copii disparuti
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite