Cum a apărut la instanţă interlopul din Vaslui arestat pentru că a violat o elevă luată cu forţa de pe stradă. Bărbatul este apărat de mai mulţi avocaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vidineac a venit şi a plecat de la instanţă în bustul gol, cu tricoul pe cap
Vidineac a venit şi a plecat de la instanţă în bustul gol, cu tricoul pe cap

Magistraţii Tribunalului Vaslui au judecat joi, 26 iulie, contestaţia formulată împotriva arestării de tânărul de 30 de ani, din Vaslui, acuzat că a violat o elevă după ce a luat cu forţa de pe stradă.

Flavian Vidineac a fost adus la instanţă, alături de alt tânăr acuzat de tentativă de viol într-un alt dosar. La sosirea la instanţă, Vidineac a coborât din maşina Poliţiei la bustul gol, folosindu-şi tricoul pentru a-şi acoperi capul. Episodul s-a repetat şi la plecarea din sala de judecată.

Apărat de mai mulţi avocaţi, tânărul de 30 de ani nu a dat declaraţii în instanţă, lăsându-şi apărătorii să pledeze pentru el. Vidineac neagă atât acuzaţia de viol, cât şi pe cea de tâlhărie. 

Avocaţii au invocat că nu se poate reţine infracţiunea de tâlhărie, câtă vreme bunul (telefonul) nu a fost găsit asupra suspectului. La cercetări telefonul victimei, care i-a fost smuls din mână, potrivit poliţiştilor, a fost descoperit aruncat în vegetaţia din apropierea unui bloc. În cazul infracţiunii de viol, în opinia avocaţilor, nu există probe directe care să îl incrimineze. Şi asta pentru că tânărul inculpat nu ar fi întreţinut decât relaţii sexuale orale cu victima, iar acestea sunt mai dificil de probat. 

Dublul omor de la Bucureşti, folosit ca apărare de avocaţi

De altfel, în încercarea de a convinge instanţa că nu se impune arestarea preventivă, avocaţii lui Vidineac au invocat recentul caz de omor de la fabrica de ceramică din Bucureşti. Acolo, principalii suspecţi, tot doi vasluieni, au fost plasaţi în sub control judiciar, pentru că probele care să-i incrimineze nu au fost suficiente. Astfel, au susţinut avocaţii lui Vidineac, dacă în cazul crimei de la Bucureşti s-a putut lua o măsura preventivă mai blândă, şi în cazul de faţă instanţa ar putea proceda la fel.

Judecătorii Tribunalului Vaslui nu şi-au însuşit însă apărarea avocaţilor lui Vidineac şi au menţinut arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. 

Cazul revoltăror s-a petrecut duminică seara, în jurul orei 21.50, pe strada Ştefan Cel Mare în zona ”Scândurica” din cartierul 13 Decembrie, din municipiul Vaslui. Victima, o fată de 17 ani, se îndrepta spre blocul în care locuia, în momentul în care a fost acostată de Flavian Vidineac (foto jos), un individ cunoscut ca fiind un apropiat al clanului Corduneanu.

vidineac

La un moment dat, în timpul deplasării, adolescenta a fost acostată de Vidineac, care i-a smuls telefonul din mână, ulterior a târât-o în spatele blocului 400, unde, într-o zonă lăturalnică, a trânit-o în genunchi şi a obligat-o să întreţină relaţii sexuale orale. Pentru că s-a opus, adolescenta a fost scuipată şi umilită, apoi a fost târâtă în scara A a blocului 403 unde din nou a fost supusă perversiunilor sexuale.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, victima a strigat după ajutor, însă nimeni n-ar fi auzit-o. În ciuda clipelor de groază şi a ameninţărilor cu moartea, la un moment dat, a avut prezenţa de spirit şi a reuşit să se smulgă din braţele agresorului, fugind spre casă. Ajunsă la domiciliu, a sunat de îndată la 112.

Potrivit poliţiştilor, între victimă şi agresor nu exista nicio relaţie. Victima îl cunoştea din vedere, având în vedere că locuiau în acelaşi cartier.

În vârstă de 30 de ani, Flavian Vidineac este căsătorit şi are un copil. El este fiul unui inspector din cadrul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Vaslui. De-a lungul anilor a fost implicat în mai multe scandaluri în cluburile din Vaslui, având, deopotrivă, calitate de agresor şi vătămat. Asupra tânărului planează suspiciuni că se ocupă cu afaceri dubioase în Anglia.  

Vidineac este un odişnuit al vacanţelor extravagante FOTO Facebook

vidineac
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite