Cum a ajuns judeţul Vaslui în topul îmbolnăvirilor COVID-19. Peste 100 de cazuri în 24 de ore

Cum a ajuns judeţul Vaslui în topul îmbolnăvirilor COVID-19. Peste 100 de cazuri în 24 de ore

Judeţul Vaslui a înregistrat o explozie de îmbolnăviri COVID-19, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 104 cazuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

După municipiul Bucureşti, judeţul Vaslui a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu noul coronavirus, numărul total de cazuri ajungând la 2.838. Potrivit autorităţilor judeţene, explozia de îmbolnăviri a fost cauzată de apariţia de două noi mari focare la o unitate medicală şi la o instituţie de protecţie socială.

Din totalul îmbolnăvirilor înregistrate în ultimele 24 de ore, 60 de cazuri au fost confirmate la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni. Toţi pacienţii şi angajaţii unităţii medicale au intrat în izolare, starea lor de sănătate fiind monitorizată. Cel de-al doilea focar a fost înregistrat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare din localitatea Râşeşti, unde au fost confirmate 40 de îmbolnăviri. Şi aici toate persoanele, angajaţi şi beneficiari, au intrat în izolare.

De la debutul pandemiei şi până la începutul lunii iulie, judeţul Vaslui, a înregistrat 189 de cazuri COVID-19. 

Relaxarea măsurilor de siguranţă, suprapusă cu perioada concediilor, a dus Vasluiul din coada clasamentului naţional, printre judeţele cu cea mai mare rată de îmbolnăvire. Cele mai multe cazuri se înregistrează în mediul urban, municipiile Vaslui şi Bârlad reprezentând zonele cu riscul cel mai crescut de transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2. 

Vă mai recomandăm:

Sfârşit tragic pentru un beneficiar al  centrulului social din Mălăieşti: a scăpat de focar, dar a contactat virusul SARS-CoV-2 în Spitalul Judeţean

Cazurile COVID-19 au crescut de opt ori în ultima lună la Vaslui. Autorităţile fac apel la populaţie să dea dovadă de mai multă responsabilitate

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările