Cum au ajuns autorităţile din Vaslui să finanţeze proiecte de sute de mii de euro în R. Moldova, în timp ce propriul judeţ are nevoie de investiţii similare

Cum au ajuns autorităţile din Vaslui să finanţeze proiecte de sute de mii de euro în R. Moldova, în timp ce propriul judeţ are nevoie de investiţii similare

Dumitru Buzatu la semnarea acordului de colaborare cu raionul Străşeni FOTO Consiliul Raional Străşeni

Consiliul Judeţean Vaslui a decis, vineri, cu unanimitate de voturi, alocarea a peste 90.000 de euro pentru un proiect ce vizează reabilitarea acoperişului unui spital din Republica Moldova. În ultimul an, CJ Vaslui a finanţat mai multe proiecte peste Prut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Niciunul dintre consilierii judeţeni din Vaslui, fie de la putere, fie din opoziţie, nu s-a opus propunerii preşedintelui Dumitru Buzatu privind aprobarea finanţării proiectului „Reconstrucţia capitală a acoperişului la blocul 3C (chirurgie) la Instituţia Medico-Sanitară Publică Spitalul raional Străşeni” din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Vaslui pentru anii 2019, 2020 cu suma de 94.098 euro. Valoarea totală a proiectului este de 104.554 euro, autorităţile moldovene contribuind cu doar 10%. 

Finanţarea oferită de CJ Vaslui raionului Străşeni vine să completeze un întreg şir de investiţii început în urmă cu un an şi care au la bază un acord de colaborare între cele două unităţi administrative.

La începutul anului 2018, preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a semnat înţelegeri de colaborare cu mai multe raioane din Republica Moldova. Acordurile de colaborare vizau, în special, „schimbul de experienţă în domeniul dezvoltării locale şi al bunelor practici pentru o activitate eficientă a autorităţilor administraţiei publice prin promovarea şi susţinerea relaţiilor economice, agricole, dar şi a proiectelor de infrastructură”. În realitate, ”bunele practice” s-au bazat, în special, pe finanţările oferite de CJ Vaslui.

În anul trecut, de exemplu, din bugetul judetului au fost alocati aproape 70.000 de euro, pentru constructia de căsuţe în Tabăra de odihnă pentru copii şi adolescenţi “La Dumbrava”, din raionul Soroca. La Vaslui, singura tabără şcolară, Căprioara, o emblemă a judeţului în perioada comunistă, zace în paragină.

Tot CJ Vaslui a alocat 20.000 de euro pentru amenajarea accesului in Unitatea de Primiri Urgenţe şi dotarea cu o ambulanţă a Spitalului raional din oraşul Anenii Noi. De asemenea, a contribuit cu peste 25.000 de euro pentru reabilitarea drumului de acces către Cimitirul de Onoare din satul Stoianovca, raionul Cantemir, urmând ca, în perioada următoare, cu aceeaşi destinaţie, să mai fie alocaţi alţi peste 140.000 de euro. Acum patru luni, acelaşi spital din Anenii Noi a beneficiat de un nou ajutor vasluian, de această dată în valoare de 100.000 de euro, în vederea realizării reparaţiei capitale a Secţiei de maternitate a Spitalului raional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: