Cristian David despre acţiunile în forţă ale jandarmilor: „A fost un comportament animalic“

Cristian David despre acţiunile în forţă ale jandarmilor: „A fost un comportament animalic“

Cristian David

Fostul ministru de Interne în Cabinetul Tăriceanu afirmă că vinovaţi în primul rând pentru violenţele din timpul protestelor sunt ofiţerii din Jandarmerie, care au dat ordin să fie folosită forţa împotriva tinerilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunile jandarmilor au fost lamentabile şi au lăsat mari îndoieli asupra modului în care au fost conduşi. Jandarmii de pe stradă au acţionat la ordin, însă problema este la ofiţerii din eşalonul superior, care au dat ordin. Înarmarea jandarmilor până în dinţi ca şi cum eram în pragul unui război civil a avut un efect psihologic atât pentru cei care voiau să participe paşnic la proteste, cât şi pentru cei din faţa televizoarelor", a spus senatorul Cristian David.
Parlamentarul a subliniat că înarmarea până în dinţi a jandarmilor şi prezenţa lor într-un număr nejustificat de mare în raport cu numărul de protestatari au avut rol de intimidare şi de înăbuşire a protestelor încă din faşă. De asemenea, fostul ministru de Interne a opinat că acei jandarmi care au folosit forţa joi, în timpul protestelor din Piaţa Unirii, ar trebui demişi.
„Trebuie scoşi în faţă, sancţionaţi şi eliminaţi acei jandarmi care au lovit oamenii căzuţi la pământ. Nu este justificat ca un jandarm înarmat până în dinţi să lovească un tânăr aflat pe stradă. Ce au făcut jandarmii joi seara a fost un comportament animalic", a încheiat senatorul Cristian David.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: