Copilă de 15 ani, violată şi bătută de propriul frate, a fugit la preotul din sat după ajutor. „Părintele nu putea fi deranjat că era în timpul slujbei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul a fost prezentat judecătorilor cu propunere de arestare
Tânărul a fost prezentat judecătorilor cu propunere de arestare

Un nou caz dramatic in judeţul Vaslui, unde un individ de 28 de ani şi-a violat sora în vârstă de 15 ani şi şi-a bătut crunt mama pentru că l-a reclamat la poliţie.

Poliţiştii din Vaslui par depăşiţi de infracţionalitatea sexuală, în ultimele săptămâni violenţa sexuală atingând cote fără precedent în judeţ. La sfârşitul săptămânii trecute, în judeţul Vaslui s-au înregistrat nu mai puţin de 3 violuri. În utimul caz victima a fost o fetiţă de 15 ani, dintr-un sat din apropiere de Huşi. Copila a fost batjocorită de propriul frate, un recidivist periculos, cu mai multe condamnări la activ pentru viol şi tâhărie.

Vinerea trecută, tânărul de 28 de ani, Dumitru Gabriel Panait, a mers împreună cu sora lui la marginea satului Deleni, pentru a tăia iarbă. Pe drum, la un moment dat, a aruncat fata din căruţă, a strâns-o de gât, a lovit-o peste faţă şi a batjocorit-o fără milă, în ciuda lacrimilor şi rugăminţilor copilei. Tânărul era băut, iar fata nu s-a putut apăra de propriul frate, care se dezlănţuise împotriva ei. A scapat cu greu din mâinile cu care a ameninţat-o cu moartea dacă va sufla o vorbă cuiva despre cele întâmplate.

Pentru că ştia că mama nu este acasă,  de teamă, copila nu s-a dus la poliţie, ci la biserica din sat, pentru a cere ajutorul preotului, ştiind că este sărbătoare (Izvorul Tămăduirii n.r.) iar preotul oficiază slujba.

Speriată şi plină de vânătăi, fata  a încercat să discute cu preotul, dar acesta era în timpul slujbei, iar femeia care vinde lumânări i-a spus că nu poate fi deranjat.

”A venit plângând la biserică. Eu vând lumanari. Am intrebat-o: ce ai păţit Ileana? Iar ea mi-a spus că vrea să vorbească cu părintele. Ce sa vorbesti acum, că e slujba, nu poţi, părintele nu poate fi deranjat în timpul slujbei, i-am spus eu. Era vânătă. Mi-a spus că a bătut-o şi a violat-o fratele ei. A spus că nu a putut să fugă pentru că era beat şi a strâns-o de gât. Să facă puscărie pe viaţă. Să nu se mai întoarcă. El a mai violat o femeie cu doi copii, în faţa lor. Mizerii multe, e foarte periculos, a bătut-o şi pe mama lui pentru că l-a reclamat la politie. Păi cum să nu zic că ai violat fata, că mâine mă violezi şi pe mine! A mai violat o babă în pădure. E a doua oară, a treia oară asta. De mult face de astea”, a declarat Florentina Dumitriu, femeia care vine lumânări la biserica din Deleni. Femeia a căutat-o pe mama fetei pentru a anunţa nenorocirea.

Tot satul este şocat de cele întâmplate, mai ales ca agresorul a mai stat după gratii pentru viol şi tâlharie. Ultima dată a ieşit din puşcărie în 2013. Oamenii sunt revoltaţi. Vor ca tânărul  să fie aspru pedepsit şi să nu se mai întoarcă în satul lor. Ei spun că legile sunt prea blânde şi ca au ajuns să stea cu frică în case de teama raufăcătorilor.

Sâmbătă, tânărul a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. În faţa anchetatorilor, nu şi-a recunoscut faptele.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite