Copil de un an şi jumătate, transferat la Iaşi cu elicopterul SMURD după ce a băut benzină

Copil de un an şi jumătate, transferat la Iaşi cu elicopterul SMURD după ce a băut benzină

Copilaşul a fost transferat la Iaşi cu elicopterul SMURD

Un băieţel de numai un an şi jumătate, din localitatea vasluiană Bădeana, comuna Tutova, abăut din recipientul în care tatăl său deşertase benzina extrasă din rezervorul drujbei

Ştiri pe aceeaşi temă

Copilul a fost transferat de medicii bârlădeni la Spitalul "Sf. Maria" Iaşi duminică, 24 mai. Băieţelul de numai un an şi jumătate se afla în curtea casei părinteşti alături de părinţi şi de fărţiorul mai mare.

Tatăl micuţului a scos din rezervorul drujbei benzina care a rămas după ce a tăiat nişte lemne şi a păstrat combustibilul într-o cană mare pe care a aşezat-o pe un raft dintr-o magazie. Recipientul se afla la înălţime de aproximativ 70 cm de la sol. Uşa magaziei a rămas întredeschisă.

În timp ce se afla toată familia în curte, cel mic a profitat de neatenţia părinţilor şi a intrat în magazie, a luat cana şi dus-o la gură. Când a simţit ghustul a vărsat conţinutul recipientului pe el.

"Tatăl băieţelului a sunat la 112 în jurul orei 9.30 şi a cerut sprijin medical. Poliţiştii Postului de Poliţie Tutova au deschis dosar penal pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a întâmplat incidentul", a precizat Alina Tonica, responsabil mass- media în cadrul IPJ.

Părinţii nu au fost sigură că micuţul a înghiţit benzină dar au solicitat ambulanţa pentru a fi siguri că acesta nu s-a intoxicat. Fiind vorba despre un copil de vârstă mică, procedurile impun transferul la clinică de toxicologie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările