Copil de 4 ani lovit de o maşină de teren, lăsat să zacă în agonie pe caldarâm peste jumătate de oră. Moartea sa, transmisă live pe Facebook

Copil de 4 ani lovit de o maşină de teren, lăsat să zacă în agonie pe caldarâm peste jumătate de oră. Moartea sa, transmisă live pe Facebook

Un copil de 4 ani a fost accidentat mortal de o maşină de teren condusă de un om de afaceri din oraşul vasluian Murgeni. Poliţia şi Ambulanţa au fost acuzate că au intervenit cu mare întârziere, în timp ce martorii transmiteau live pe Facebook agonia copilului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul s-a produs la nici 300 de metri de spitalul din Murgeni. Copilul a apărut brusc pe stradă, printre maşinile parcate, astfel că nu a mai putut fi evitat de conducătorul auto. 

Lovit de maşina de teren, copilul a fost proiectat la câţiva metri distanţă, suferind un traumatism cranian sever. Accidentul a fost anunţat la 112, însă echipajele de intervenţie au ajuns cu întârziere, copilul nemaiputând fi salvat.

Primii care au ajuns la faţa locului au fost poliţiştii locali care nu au făcut altceva decât să păzească victima căzută pe asfalt. După mai bine de jumătate de oră, la faţa locului au ajuns poliţiştii rutieri şi un echipaj de la Ambulanţă. În tot acest timp, copilul rănit agoniza fără ca cineva să solicite un prim ajutor cadrelor medicale de la spitalul din localitate, care şi dacă s-ar fi deplasat pe jos ar fi ajuns mai repede decât ambulanţa.

În tot acest timp, martorii care s-au adunat în zona accidentului filmau cu telefoanele mobile transmiţând live pe Facebook momentele de agonie ale copilului. Când a ajuns la faţa locului, echipajul de pe Ambulanţă a încercat manevre de resuscitare, însă acestea au fost fără răspuns.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui au precizat că echipajul medical din staţia Murgeni, singurul din oraş, nu se afla în localitate, fiind la o altă solicitare. Astfel, a fost dirijat un alt echipaj de la Staţia Bârlad. 

”Am trimis echipajul cu medic de la Bârlad şi într-adevăr a ajuns în jumătate de oră, că atât se face. A fost găsit un copil lovit de maşină, în stop cardiac, cu traumatism cranian şi toracic, s-au făcut manevre de resuscitare, însă s-a declarat decesul", a precizat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie au anunţat, la rândul lor, că au declanşat o anchetă internă pentru a verifica modul în care au intervenit poliţiştii în acest caz.

Pe numele conducătorului auto care a produs accidentul a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. El a fost testat alcoolscopic de poliţişti, iar rezultatul a fost negativ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: