Copiii de la Şcoala din Rebricea au primit, în sfârşit, microbuz şcolar

Copiii de la Şcoala din Rebricea au primit, în sfârşit, microbuz şcolar

Copiii mergeau şi câte 10 kilometri pe jos până la şcoală (Sursa: worldvision.ro)

Drumul spre şcoală nu va mai fi lung, obositor, prin ploaie sau vânt pentru 150 de elevi din comuna Rebricea. Aceştia au primit un autobuz care să îi transporte la şcoală. Donaţia a fost făcută de organizaţia „Word Vision România", după o campanie demarată în decembrie 2011.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai mare bucurie a copiilor a fost pricinuită de plimbarea cu autobuzul care le face drumul către şcoală mult mai uşor. În comuna Rebricea, nu există nici un microbuz şcolar. În ciuda eforturilor depuse de autorităţile locale, nici o maşină de transport nu a ajuns în zonă pentru a le facilita accesul la învăţătură elevilor.

Iată că, ceea ce nu au reuşit instituţiile abilitate să facă într-un timp îndelungat, au reuşit reprezentanţii organizaţiei „Word Vision".

Campania „Eu cum ajung la şcoală?“ a demarat în luna decembrie a anului trecut. Efortul celor 150 de copii de a străbate zilnic 10 kilometri în drumul lor spre şcoală înfruntând întuneric, vânt, ploaie, frig, zăpadă sau soare puternic, i-a  motivat pe reprezentanţii organizaţiei să demareze campania de strângere de fonduri şi să reuşească să o aducă  la un final fericit.

Costul total al autobuzului depăşeşte 30 000 de euro, sumă în care este inclus şi transportul maşinii din Germania până în comuna vasluiană.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: