Copii înfometaţi şi bătuţi cu biciul de propriul tată. Au refuzat să mai plece de la şcoală de frica părintelui abuziv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Poliţiştii au reţinut un bărbat de 70 de ani după ce copiii săi le-au povestit profesorilor de la şcoala unde învaţă că sunt abuzaţi în fiecare zi de tatăl lor. Potrivit minorilor, bărbatul nu le dă de mâncare şi îi loveşte cu un bici.

O fetiţă de 12 ani şi fratele ei, un băieţel de 8 ani, din comuna vasluiană Ibăneşti, au refuzat vineri, 8 octombrie, să mai plece acasă de la Şcoala Gimnazială din localitatea Mânzaţi. Copiii le-au spus cadrelor didactice că acasă sunt bătuţi şi înfometaţi de tatăl lor, care se îmbată în fiecare zi.

A fost anunţată Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vaslui , care a sesizat Poliţia municipiului Bârlad cu privire la abuzurile reclamate de cei doi fraţi.  

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad l-au reţinut pe bărbat, Constantin Ghica, în vârstă de 70 de ani, acesta fiind suspectat de comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

”În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, iar în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Bârlad au stabilit stabilit că, în data de 3 octombrie 2021, pe fondul consumului de alcool, bărbatul de 70 de ani şi-ar fi agresat copiii, în gospodărie, lovindu-i cu un bici în zona gambelor”, a declarat inspectorul de poliţie Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În urma agresiunilor, cei doi copii au suferit leziuni traumatice (excoriaţii) ce necesită 1–2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Minorii au fost internaţi într-un centru de specialitate al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vaslui.

Pe 9 octombrie 2021, tatăl copiilor a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cazul care readuce în atenţie violenţa în familie. Pedeapsa primită de un bărbat care şi-a bătut concubina timp de 20 de ani

Agresiune la o plajă din Galaţi. Un bărbat susţine că fost bătut de agenţii de pază VIDEO

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite