Consiliul Judeţean Vaslui şi-a ales cei doi vicepreşedinţi. Consilierii PNL şi USR-PLUS au părăsit sala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Marian (stânga), Ciprian Trifan (dreapta)
Dan Marian (stânga), Ciprian Trifan (dreapta)

Astăzi, 27 octombrie, s-a desfăşurat prima şedinţă a Consiliului Judeţean Vaslui din noua legislatură. Pe lângă alegerea membrilor comisiilor de specialitate, au fost aleşi şi cei doi vicepreşedinţi.

Ciprian Trifan (PSD) şi Dan Marian (ALDE-PRO România) sunt cei doi vicepreşedinţi ai CJ Vaslui, care alături de Dumitru Buzatu vor conduce judeţul în următorii patru ani. Dacă Ciprian Trifan şi-a reconfirmat mandatul de vicepreşedinte, în cazul lui Dan Marian, intrarea în administraţia judeţeană este la început. 

Fost senator de Vaslui, Dan Marian a candidat de două ori împotriva lui Dumitru Buzatu, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, însă fără succes. Anul acesta obţinut funcţia de vicepreşedinte în urma negocierilor purtate cu tabăra social democrată.

Alegerea celor doi vicepreşedinţi nu a fost lipsită de incidente. Consilierii PNL şi USR PLUS au părăsit sala în momentul în care au aflat că propunerea privind alegerea celor doi vicepreşedinţi se află pe ordinea de zi suplimentată de Dumitru Buzatu. Iniţial, în convocatorul de şedinţă, pe ordinea se zi se regăsea alegerea membrilor comisiilor de specialitate din cadrul CJ Vaslui.

Cum însă, cvorumul pentru desfăşurarea şedinţei în condiţii de legalitate era asigurat de prezenţa consilierilor PSD şi Pro România-Alde, întrunirea a continuat în absenţa opoziţiei. Cele două grupuri politice şi-au nominalizat propunerile, iar în urma opţiunilor exprimate, Ciprian Trifan a fost ales cu 19 voturi, iar Dan Marian cu 18. 

”Vreau să multumesc consilierilor pentru încrederea şi votul pe care mi l-au acordat pentru a face parte din executivul Consiliului Judeţean. Voi pune in slujba locuitorilor judetului Vaslui toată energia si priceperea mea”, a transmis Dan Marian.

La rândul său, Ciprian Trifan a anunţat că obţinerea celui de-al doilea mandat îl obligă foarte mult. ”Îmi doresc ca împreună să ridicăm ştacheta cât mai sus. Vom încerca să facem totul ca judeţul Vaslui să fie mai frumos şi mai civilizat”, a subliniat şi Cirpian Trifan.

Opoziţia: ”Prima şedinţă, primul abuz”

„Prima şedinţă a CJ Vaslui a început cu un abuz marca PSD. Dumitru Buzatu a convocat astăzi o şedinţă extraordinară în care a forţat aprobarea unui nou punct pe ordinea de zi pentru alegerea vicepreşedinţilor CJ Vaslui, deşi nu toţi consilierii judeţeni au depus jurământul de credinţă. Orice consilier trebuie să aibă dreptul de a candida şi a vota, iar acest drept a fost încălcat a fost încălcat astăzi de majoritatea PSD/ALDE/Pro-România.
Această forţare a avut un singur scop – cuplarea la banii publici a unui membru PSD şi a sateliţilor PSD. Nu exista o urgenţă obiectivă pentru care trebuia ales un vicepreşedinte astăzi. Consilierii USR PLUS au părăsit sala în semn de protest faţă de comportamentul abuziv al lui Dumitru Buzatu”, a reacţionat USR PLUS Vaslui.

cj vaslui
Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite