Cine sunt tinerii striviţi în maşină în timp ce se întorceau din vacanţa în Grecia. Şoferul vinovat se întorcea de la discotecă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
accident

Două familii din Iaşi au fost victimele unui grav accident rutier sâmbătă noaptea în timp ce se întorceau din concediul petrecut în Grecia. Şoferul vinovat de producerea accidentului, un tânăr din judeţul Galaţi, se întorcea de la discotecă altături de un prieten şi trei fete.

Noi detalii ies la iveală în cazul accidentului ce a avul loc sâmbătă noaptea pe Drumul European 581, la ieşirea din Bârlad, spre localitatea Bădeana (judeţul Vaslui). 

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentului, iar alte opt sunt rănite, două dintre ele în stare critică. Cele trei autoturisme implicate, un BMV, un Audi şi o Skoda, au fost transformate în mormane de fiare.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii rutieri, s-a constatat că şoferul vinovat de producerea accidentului a intrat într-o depăşire neregulamentară, circulând cu viteză foarte mare.


Şoferul vinovat, Bogdan Cornel Topriceanu (31 ani), din comuna Gohor, judeţul Galaţi, se întorcea de la discotecă, alături de un grup de prieteni: Iulian Tofan (26 ani) din comuna Gohor, Maria Penghiş (17 ani) din comuna Priponeşti, elevă la Liceul Pedagogic din Bârlad, Gabriela Huzună (19 ani) din comuna Priponeşti şi sora acesteia din urmă, Mădălina, o adolescentă de 15 ani care tocmai susţinuse Evaluarea Naţională şi se pregătea de admiterea la liceu.

În urma impactului, patru dintre cei cinci tineri au murit, singura care a scăpat cu viaţă fiind adolescenta de 15 ani. Ea este, însă, în comă la spital.

Depăşirea mortală

Autoturismul în care a intrat maşina condusă de tânărul din Galaţi era condus de un tânăr de 34 de ani, din Iaşi. Alături de el, se aflau alte patru persoane: partenera acestuia,  o adolescentă de 13 ani şi un alt cuplu de prieteni. Cei patru adulţi lucrau în industria IT, angajaţi sau şefi în firme multinaţionale prestigioase cu sediul în Iaşi. Cu toţii se întorceau din vacanţa petrecută în Zakynthos, Grecia. Aveau mai puţin de 60 de kilometri până acasă, când drumul le-a fost curmat brusc de maşina apărută brusc în faţă de pe contrasens. Fără a purta vreo vină. Doar neşansa de a da peste un şofer teribilist în trafic.

În urma impactului frontal, tânărul de 34 de ani din Iaşi  nu a mai avut nicio şansă de supravieţuire, pierzându-şi viaţa pe loc. Şi ceilalţi pasageri din autoturism au fost răniţi, în starea cea mai gravă fiind partenera şoferului.

 ”Fetiţa este bine, o stare relativ bună. Nu va merge pe Terapie Intensivă, ci direct pe Chirurgie. Viaţa ei nu este pusă în pericol. Este speriată foarte tare, vă daţi seama”, a precizat managerul Spitalului ”Sfânta Maria” Iaşi. În stare stabilă sunt şi Elena Hîncu şi Adrian Bondar, care au suferit traumatism de coloană lombară, respectiv policontuzii prin accident rutier.

Cătălin, Adrian, Raluca şi Elena lucrau la companii IT din Iaşi şi cu toţii aveau o pasiune comună: călătoriile. Mergeau împreună în diverse colţuri ale lumii lume. Imagini cu vacanţele petrecute de cele două cupluri în diverse zone ale lumii stau mărturie pe reţelele de socializare. Ultimele mărturii foto sunt chiar cu vancanţa din petrecută în Grecia. Cu o zi înainte de accident, tinerii împărtăşeau bucuria cursurilor de scuba diving urmate în Zakynthos.

O altă familie, un cuplu din Bulgaria, aflat în maşina ce a fost depăşită de tânărul din Galaţi, a fost şi ea rănită în accident, însă starea lor este în afară de orice pericol. Vladimir (32 ani) şi soţia acestuia, Stela, 33 ani, au suferit leziuni la genunghi, gleznă, respectiv un traumatism abdominal.

În satele tinerilor din Galaţi este doliu. Moartea celor două adolescente din satul Priponeşti i-a şocat pe localnici, care au transmis mesaje de condoleanţe familiilor. Maria, elevă la Liceul pedagogic din Bârlad, era numită de apropiaţi ”micuţa învăţătoare”.  

Maria (17 ani) era singură la părinţi şi visa să ajungă învăţătoare (Foto Facebook)

maria penghis foto facebook

Gabriela Huzună (19 ani) a murit şi ea în urma accidentului FOTO Facebook

gabriela huzuna
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite