VIDEO Cine este senatoarea din Vaslui care i-a dat afară pe reporterii Pro TV din birou cu replica „eu cred că nu ştiţi cu cine vorbiţi“. Premiul primit de la Iliescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Creţu, senatoare PSD de Vaslui, a avut o ieşire nervoasă uluitoare în faţa reporterilor emisiunii ”România te iubesc”, de la ProTV, în momentul în care a fost întrebată despre iniţiativele legislative avute în Parlament menite să-i ajute pe oamenii din judeţul care i-au acordat votul.

Gabriela Creţu (54 de ani) este unul dintre cei mai longevivi parlamentari din Vaslui, fiind, rând pe rând, deputat, europarlamentar şi senator începând cu anul 2004. Este cunoscută ca fiind soţia liderului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, însă presa locală din Vaslui scria în urmă cu doi ani că cei doi politicieni ar fi divorţat, amiabil, la notar. 

Informaţia nu a fost niciodată confirmată sau infirmată de vreunul dintre cei doi soţi. Soţii Buzatu-Creţu au un fiu, Tudor, propulsat la rându-i în lumea politică înaltă. Tudor Buzatu este, din 2018, secretar de stat în ministerul condus de un alt parlamentar de Vaslui, Ana Birchall. 

Cei doi politicieni, Dumitru Buzatu şi Gabriela Creţu, au fost vizaţi de cel mai recent reportaj al emisiunii ”România te iubesc”. Reacţia senatoarei Gabriela Creţu, în faţa jurnaliştilor ProTv, a fost una uluitoare.

Întrebată despre ce iniţiative legislative a avut pentru a ajuta oamenii care au trimis-o în Parlament, senatoarea a cerut echipei Pro TV să iasă afară din biroul ei, după ce le-a adus la cunoştinţă că este profesor de ştiinţe social-politice şi încercă să-i învăţ pe oamenii care lucrează în presă ”să nu întrebe lucruri care nu au relevanţă”.

Jurnaliştii au insistat ca senatoarea să prezinte care sunt lucrurile considerate de ea irelevante. Gabriela Creţu le-a citit de pe telefon cifra investiţiilor pe care le-a susţinut pentru judeţul Vaslui (în jur de 90 de milioane de lei), după care a izbucnit: ”Dacă aveţi obsesii, vă rog frumos... Noi construim acum un spital excepţional la Vaslui. Eu cred că nu ştiţi cu cine vorbiţi. Ieşiţi afară!. Nu am de ce să vă dau explicaţii!”.

”Nu vreţi să le explicaţi vasluienilor pentru ce vă votează...”, a insistat juralista. ”Nu-i nimic! Ei mă votează, nu e nicio problemă”, a replicat Gabriela Creţu.

După ce a dat jurnaliştii afară din birou, senatoarea s-a îndreptat spre sala de şedinţe, spunând: ”Nu mă tem de servicii, da?”.

Premiată de Ion Iliescu pentru activitatea didactică

Originară din Ruginoasa (Iaşi), asemenea lui Dumitru Buzatu, Gabriela Creţu a ajuns la Vaslui ca profesor de ştiinţe socio-umaniste. Licenţiată în filosofie şi istorie, a predat la mai multe licee din Vaslui, până în anul 2004, când a candidat la alegerile parlamentare, fiind aleasă deputat. 

În 2004, Ion Iliescu i-a acordat Ordinul Meritul pentru Invatamant în grad de Ofiţer. Motivul este explicat Gabriela Creţu pe pagina sa de internet: ”Am chinuit niste tineri să înveţe atât de mult şi să obţină atâtea premii nationale si internationale încât s-a considerat ca acest lucru este un merit - “Meritul pentru educatie în rang de ofiter”.

Doctor în filosofie, Gabriela Creţu este foarte activă în mediul online. Este bloggeriţă încă din 2007, publicând articole despre politică şi societate. Senatoarea este autoarea a peste zece cărţi şi numeroase studii şi articole pe teme sociale, feminism, filosofia ştiinţei, filosofie politică, etc., publicate în reviste de specialitate (clasice şi electronice) din România şi din străinătate.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite