Cine sunt candidaţii propuşi pentru Primăria Vaslui. Edilul în funcţie, considerat favorit la al patrulea mandat

Cine sunt candidaţii propuşi pentru Primăria Vaslui. Edilul în funcţie, considerat favorit la al patrulea mandat

Vasile Pavăl (stânga sus), Alin Silitră (stânga jos), Tiberiu Dogariu (dreapta sus), Eugen Tăbăcaru (dreapta jos)

Cu excepţia Partidului Mişcarea Populară, niciun alt partid nu şi-a anunţat oficial candidaţii propuşi pentru funcţia de primar al municipiul reşedinţă al judeţului Vaslui, condus din 2008 de primarul PSD, Vasile Pavăl.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi până la alegerile locale mai sunt doar trei luni, partidele politice nu şi-au anunţat încă listele cu candidaţi pentru fotoliile de primar în judeţul Vaslui. Excepţie face Partidul Mişcarea Populară (PMP), care zilele trecute şi-a anunţat o parte dintre candidaţi, respectiv pe cei pentru funcţiile de primar la municipiul reşedinţă de judeţ, municipiul Bârlad şi oraşul Murgeni. 

Cea mai importantă funcţie de primar din judeţ, cea a municipiului reşedinţă, este ocupată în prezent de Vasile Pavăl, de la PSD. El este cel care la alegerile locale din 2016 a reuşit să obţină cele mai multe voturi dintre toţi primarii de municipii reşedinţă de judeţ din România, înregistrând un scor de 75,9%.

Aflat la al treilea mandat de primar, după ce anterior alte două mandate a fost viceprimar, Vasile Pavăl nu a fost încă anunţat candidat oficial din partea PSD. La ultima conferinţă de presă, primarul în funcţie declara că încă nu i s-a propus de la partid, iar el nu poate cere să fie pus candidat, aşteptând să fie nominalizarea partidului. O formalitate, de altfel. 

Pe parcursul celui de-al treilea mandat, s-au vehiculat mai multe zvonuri potrivit cărora Vasile Pavăl s-ar retrage de la Primăria Vaslui, urmând a candida pentru alegerile parlamentare. Informaţiile nu au fost confirmate sau infirmate de către edilul în funcţie. Cert este că, odată cu apropierea alegerilor locale, aceasta ipoteză pare să fi căzut definitiv din ecuaţiile PSD Vaslui. 

Vasile Pavăl este considerat în continuare principalul favorit pentru funcţia de primar, câştigându-şi popularitatea pe parcursul celor trei mandate graţie proiectelor de investiţii derulate în ultimii ani. Municipiul Vaslui a beneficiat în ultimii ani de fonduri europene uriaşe, bani investiţi în special în infrastructura stradală, parcuri, reţeaua de transport public etc. Edilul în funcţie are însă şi contestatari, care îi reproşează că nu a reuşit să aducă investitori în Vaslui, că a investit prea multe fonduri în spaţii verzi şi în zonele centrale ale oraşului, în timp ce zonele periferice ale municipiului nu s-au bucurat de acelaşi interes.

Partidele de opoziţie nu şi-au anunţat anunţat încă candidaţii care să-l înfrunte pe Vasile Pavăl la alegerile din iunie. PNL abia în această lună realizează un sondaj în rândul vasluienilor, urmând a-şi anunţa candidatul la începutul lunii martie. 

Preşedintele filialei judeţene Vaslui a PNL, Nelu Tătaru, a declarat că 1 martie este termen limită pentru desemnarea candidaţilor la locale, atât în Bucureşti, cât şi în celelalte municipii. El a spus că în prezent, la nivel de judeţ şi de municipii, se face un sondaj în care sunt analizaţi şi candidaţi din afara PNL.

„Am discutat de pregătirea alegerilor locale şi am stabilit ca termen limită pentru desemnarea candidaţilor de primar, în fiecare localitate, data de 1 martie, urmând ca după această dată să începem în forţă precampania, prin Campania de strângeri de semnături şi lansarea programelor de candidatură locală”, a declarat Nelu Tătaru. 

Acesta a mai afirmat că este testat orice candidat care ar avea şanse de câştig. În sondajul pe care PNL îl realizează pentru municipiul Vaslui, sunt menţionaţi actuali consilieri locali ai PNL, dar şi câţiva oameni de afaceri, unii dintre ei nefiind membrii ai vreunei formaţiuni politice. Surse liberale au afirmat că omul de afaceri Doru Ilaş patronul SC Electric-company SA, dar şi Ionel Sandu patronul Radical Grup sunt măsuraţi în sondajul de opinie al PNL pentru Primăria Vaslui.

Nici Alinaţa USR-Plus nu a luat încă o decizie în privinţa candidatului pentru funcţia de primar al municipiului Vaslui. Atât USR, cât şi Plus au nominalizat câte un candidat, urmând ca alegerea acestuia să se facă în funcţie de strategiile alianţei. Din partea USR a fost propus pentru funcţia de primar al municipiului Vaslui Alin Silitră, executor judecătoresc, în timp ce PLUS l-a nominalizat pe Tiberiu Dogariu, profesor de istorie la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

Singurul partid care şi-a anunţat oficial candidatul pentru funcţia de primar al Vasluiului este PMP. Este vorba de Eugen Tăbăcaru, un fost funcţionar al Primăriei Vaslui, în prezent pensionar. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: