Chevron a anunţat că îşi reia activitatea în perimetrul de la Siliştea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Chevron a anunţat, duminică dimineaţă, că a reluat operaţiunile de montare a primei sonde din România în perimetrul de la Siliştea.

Potrivit unui comunicat de presă, compania americană a confirmat că va reîncepe lucrările la Pungeşti, acolo unde peste 500 de protestatri din toată ţara au reuşit, sâmbătă, să spargă cordonul de jandarmi şi să rupă gardul ce împrejmuia şantierul.

„Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Respectăm dreptul persoanelor de a-şi exprima opiniile, însă credem că acesta trebuie exercitat în limitele legii“, au transmis reprezentanţii Chevron. 

În 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.

Prima sondă de explorare va fi amplasată în extravilanul comunei Pungeşti, la 650 de metri de localitatea Siliştea şi 950 metri de satul Pungeşti. Suprafaţa totală pe care se va întinde platforma de extracţie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adâncime de 3.000 de metri.

Protestele localniclor din Siliştea au început în 14 octombrie, când aproximativ 150 de persoane au blocat, parţial, drumul judeţean ce tranzitează comuna Pungeşti. A doua zi, la proteste au fost prezenţi şi patru preoţi de la bisericile din comuna Pungeşti, toţi îmbrăcaţi în straie bisericeşti, iar în imediata vecinătate a parcelei deţinute de Chevron, oamenii au instalat un cort sub care au dormit pe timpul nopţii.

Momentul în care protestatarii au spart cordonul de jandarmi la Pungeşti 

Citiţi mai multe despre incidentele de sâmbătă de la Pungeşti: Violenţe fără precedent la Pungeşti. Chevron a suspendat lucrările şi a făcut plângere pentru distrugerile din urma protestelor În comuna vasluiană Pungeşti, protestatarii au reuşit să dărâme aproape în totalitate gardurile împrejumuitoare de pe terenul de 20.000 de metri pătraţi deţinut de Chevron. Jandarmii au evacuat zona unde sunt montate corturile şi barăcile improvizate, la Pungeşti, protestatarii fiind scoşi şi îndemnaţi să părăsească perimetrul respectiv, dincolo de barajul creat de Jandarmerie de-a latul şoselei, la ieşirea din localitatea Siliştea.

Intrigile din spatele „revoluţiei” de la Pungeşti. Primarul din comună, dispărut fără urmă. Elevii şi profesorii au primit interdicţie de a participa la revoltă

Cine sunt păpuşarii care-i manevrează pe răsculaţii din Pungeşti: un preot, un jurnalist, un primar, un şef de judeţ, un ecologist şi un deputat

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite