Cerşetor ucis în bătaie. Cum şi-a pierdut cumpătul un patron de magazin în faţa unui om al străzii

Cerşetor ucis în bătaie. Cum şi-a pierdut cumpătul un patron de magazin în faţa unui om al străzii

Procurorii criminalişti aşteaptă concluziile medico-legale

Principalul suspect în cazul uciderii unui cerşetor din Bârlad, de 42 de ani, va fi cercetat în libertate pentru lovituri cauzatoare de moarte. Rezultatul necopsiei nu a fost concludent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Danuţ-Florin Năstac (47 ani), proprietarul unui magazin din Bârlad, în zona Bariera Puieşti, a recunoscut în faţa anchetatorilor că l-a bătut cu pumnii şi picioarele pe cerşetorul ce a fosi găsit ulterior zăcând la marginea unei străzi.

Suspectul le-a spus criminaliştilor că Mihăiţă-Viorel Panaite, cerşetorul de 42 de ani, îi agasa clienţii care intrau în magazin. Pentru că a refuzat să se îndepărteze de local s-au luat la ceartă, apoi l-a lovit cu pumnii şi picioarele.

“În urma efectuării examenului necroptic, medicii legişti nu au putut formula concluzii certe în legătură cu cauza decesului. Se aşteaptă rezultatele histopatologice. A început urmărirea penală împotriva suspectului, încadrarea faptei se va face în funcţie de concluziile finale medico-legale şi legătura de cauzalitate dintre loviturile aplicate şi deces ”, a menţionat, pentru “Adevărul”, Elena Bejinariu, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Incidentul dintre patron şi cerşetor a avut loc în seara zilei de 14 august. Puţin înainte de ora 23.00, un trecător l-a găsit pe omul străzii într-un şanţ, pe strada Slt. Erou Marin Lucian. Acesta era în agonie şi a murit după miezul nopţii în braţele medicilor bârlădeni.

Momentan se fac cercetări pentru lovituri cauzatoare de moarte, încadrarea juridică a faptei urmând a fi făcută după raportul final al medicilor legişti.

Cerşetorul îşi ducea veacul în zona Cimitirului Eternitatea. Acolo ieşea la cerşit, prima pomană de la credincioşi şi mai făcea câte un bănuţ având grijă de morminte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările