Cel mai fericit Crăciun pentru premianta din ghetou. Fetiţa cu IQ 120, care a învăţat printre gândaci şi mucegai, are parte de sărbători de vis

Cel mai fericit Crăciun pentru premianta din ghetou. Fetiţa cu IQ 120, care a învăţat printre gândaci şi mucegai, are parte de sărbători de vis

Raluca Gălăţeanu

Raluca Gălăţeanu (11 ani), fetiţa din Bârlad crescută cu mari eforturi de bunica maternă şi evaluată de specialişti cu un coeficient de inteligenţă peste medie, a avut parte de un Crăciun de poveste. Viaţa copilei s-a schimbat radical în ultimele 3 luni, după ce povestea ei a apărut în “Weekend Adevărul”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Români cu suflet din toate colţurile ţării şi din diaspora, impresionaţi de povestea dramatică a Ralucăi Gălăţeanu, premianta din Bârlad care a crescut şi învăţat într-un bloc muncitoresc din oraş, au schimbat destinul acestei copile. Lipsurile majore pe care le-a avut toată copilăria şi mizeria în care a crescut par a fi acum un vis urât.

Povestea premiantei din ghetou cu IQ 120, abandonată de mamă, a fost publicată în “Weekend Adevărul” la sfârşitul lunii septembrie. Zeci de oameni s-au implicat pentru a schimba soarta Ralucăi şi au reuşit să facă ceea ce părea imposibil de realizat.

Copila cu ochi albaştri care sclipesc de inteligenţă a avut parte de cel mai frumos Crăciun de până acum. Micuţul apartament confort 4 în care locuieşte cu chirie alături de bunica ei, Mariana Negru (56 ani), un verişor cu retard sever (Cosmin, de 15 ani), abandonat de o mătuşă a Ralucăi, şi de partenerul de viaţă al bunicii, este este complet schimbat. Din banii oferiţi de oamenii impresionaţi de situaţia lor, au cumpărat gresie, faianţă şi var pentru a renova baia şi bucătăria. Au igienizat sufrageria, au pus parchet.

“Nici nu am cuvinte să mulţumesc celor care ne-au ajutat. Le-am făcut brăduţ copiilor, poate e cam sărăcăcios. Am folosit acelaşi brad din plastic pe care îl aveam de anii trecuţi. Dar e curat în casă, e de nerecunoscut. Am luat aragaz nou, maşină de spălat, frigider. Vreau să trag gaz în casă şi să pun centrală. Mama Ralucăi nu a mai dat niciun semn de viaţă deşi am aflat că trăieşte în ţară. Nici mama lui Marian, plecată în Spania, nu a mai dat măcar un telefon”, a spus, pentru “Adevărul”, bunica Maria.

Raluca a descoperit noi pasiuni. În octombrie a primit primul ei laptop de la o familie din Lugoj care au traversat ţara special pentru a o cunoaşte. De atunci, fetiţa nu se mai desparte de computer. A participat la toate concursurile organizate în şcoală, a luat numai note de 9 şi de 10.

De Crăciun, Omar, primul finalist al Next Star, a cântat în scop umanitar pentru premianta din Bârlad. Raluca, alături de bunică şi verişorul ei au fost invitaţi în platoul Antena 1, pentru a primi noi cadouri şi surprize.

Povestea premiantei cu IQ 120

Raluca Gălăţeanu nu şi-a cunoscut mama, dar este iubită de toţi cei care o înconjoară. A fost abandonată de mamă când avea 1 an şi a fost lăsată în grija unor străini din Bârlad, de unde a fost recuperată de bunica maternă, Maria Negru. Mama Ralucăi a plecat în Spania şi nu a dat niciun semn ani în şir. Singura dată când a sunat-o pe fetiţă, în jurul vârstei de 10 ani, Raluca i-a spus sec: „Eu nu am mamă!“ şi i-a închis telefonul.

Maria Negru, bunica sa care o creşte de la vârsta de 1 an şi jumătate, mai are în grijă un nepot, pe Cosmin, fiul abandonat de cealaltă fiică a ei, un adolescent de 15 ani cu retard sever. Alături de partenerul de viaţă al femeii, copiii trăiesc într-un apartament de 25 de metri pătraţi situat la parterul unui bloc muncitoresc. Plătesc chirie la stat, pentru că nu au avut bani să-l cumpere. Nevoia i-a luat înainte şi ani în şir au stat fără apă.

FOTO: Antena 1

Raluca este supravegheată de asistenţii sociali de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Vaslui şi continuă să mergă zilnic la Centrul de zi din Bârlad, locul unde îşi face temele şi primeşte o masă caldă.

Citeşte şi:

Premianta din ghetou. Fetiţa cu IQ de 120 care învaţă printre gândaci şi mucegai
Raluca-Mihaela Gălăţeanu (11 ani), o elevă în clasa a V-a din Bârlad (Vaslui), a fost evaluată de specialişti ca având un coeficient de inteligenţă de 120, considerat peste medie. Abandonată de mamă, fetiţa trăieşte în condiţii dificile, într-un bloc muncitoresc de la marginea oraşului.

FOTO Premianta din ghetou are şansa la o copilărie fericită. Ajutor din ţară şi din străinătate pentru fetiţa cu IQ 120, care învaţă printre gândaci
Oameni din toate colţurile ţării şi din străinătate au sărit în ajutorul Ralucăi Gălăţeanu (11 ani), fetiţa din Bârlad crescută de bunica sa cu mari eforturi financiare şi evaluată de specialişti cu un coeficient de inteligenţă de 120.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările