Cei şapte violatori din Vaslui, ameninţaţi cu castrarea chirurgicală şi montarea unor belciuge decorative. Avertizarea, transmisă printr-o scrisoare familiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile celor şapte violatori din localitatea vasluiană Văleni au primit acasă, prin poştă, câte o scrisoare în care sunt anunţaţi că fiii lor vor urma procedura de castrare după ce vor fi eliberaţi din închisoare.

Toate cele şapte familii din Văleni au primit scrisorile care au conţinut identic. Expeditorul acestora a decupat din ziare câte o fotografie cu fiecare condamnat pe care a lipit-o pe foaia pe care este scris mesajul. Niciuna dintre scrisori nu este semnată şi, potrivit informaţiilor de pe plic, au fost expediate din Bucureşti. 

Familiilor celor şapte sunt anunţate că după ieşirea fiilor din închisoare vor fi contactate de ”personal calificat” pentru ca tinerii să fie ”castraţi chirurgical”, fiind asiguraţi că vor fi respectate ”normele de igienă.”

 Iată conţinutul scrisorilor:

“În scopul întăririi efectelor educative a pedepselor pronunţate de Justiţia Română, după ieşirea din penitenciar veţi fi contactati de personal calificat în scopul efectuării operaţiei de castrare chirurgicală, crestare/incizare artistică a glandului şi montarea unui belciug metalic decorativ – cu sau fără anestezie, la cererea persoanei. Se garantează respectarea normelor de igienă. Această acţiune educativă se va desfăşura atât pe teritoriul naţional sau în străinătate pe o durată nedeterminată până la finalizarea acesteia. Resturile biologice rezultate în urma operatiei vor putea fi puse la dispoziţia persoanelor interesate în stare conservatã în formol în recipienţi etanşi şi sigilaţi sau în stare deshitratată. Vă mulţumim pentru viitoarea colaborare!”

Imagine indisponibilă

Scrisoarea primită de Petrică Bolboceanu Foto vrn.ro

Scrisorile au produs revoltă în rândul familiilor celor şapte, care, la aproape trei ani de la încarcerarea fiilor, au renunţat la atitudinea ostilă şi sfidătoare, admiţând că fiii lor ”au greşit şi plătesc pentru asta”. În opinia lor, asftel de scrisori nu fac decât să accentueze ”dramele pe care le trăiesc”. ”Toţi am primit scrisorile astea! Acelaşi conţinut. Diferă doar fotografia. Ce să facem? Pe cine să dau în judecată? Ce să facă poliţia, dacă e anonimă? ”, afirmă tatăl lui Petrică Bolboceanu.

Săptămâna trecută, mama unuia dintre cei şapte violatori a murit, Paul Burlacu fiind învoit la sfârşitul săptămânii din Penitenciarul Vaslui, pentru a-şi putea conduce mama pe ultimul drum.

Trei dintre cei şapte tineri condamnaţi pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate în mod ilegal ar putea fi eliberaţi condiţionaţi în cursul acestui an. Este vorba de cei trei care şi-au recunoscut faptele şi au primit pedepsele cele mai mici. 

Violul care a scandalizat România

Cei şapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 ani, au fost acuzaţi că în luna noiembrie 2014 au violat o elevă de 18 ani, timp de mai multe ore, supunând-o unor suplicii greu de imaginat. Adolescenta a declarat anchetatorilor că a fost stropită cu alcool să îşi revină, pentru ca, ulterior, agresorii să o batjocorească din nou.

Pe tot parcursul procesului, cei şapte tineri au au scandalizat opinia publică prin atitudinea sfidătoare şi campania agresivă de denigrare a victimei care au susţinută prin intermediul rudelor şi a prietenilor. Susţinătorii violatorilor au fost extrem de vehemenţi: au ameninţat jurnaliştii că adună tot satul să îi violeze, iar la finalul procesului au sărit la bătaie, fiind cu greu liniştiţi de forţele de ordine. 

Disputele pe seama acestui caz au apărut după ce violatorii au început să fie apăraţi de comunitatea locală, care considera victima principala responsabilă, sătenii din Văleni apreciind că aceasta ”a primit ceea ce a meritat”. Prietenii violatorilor au susţinut că de fapt victima nu a fost violată, ci a avut parte de ”sex surpriză” şi nu merită ”cinci ani de închisoare pentru cinci minute de plăcere”.

Comportamentul celor şapte tineri, care nu au schiţat nicio urmă de regret pe tot parcursul procesului, deşi trei dintre ei şi-au recunoscut faptele, atitudinea zeflemitoare au accentuat indignarea în rândul opiniei publice. Peste 400.000 de români au semnat o petiţie online prin care solicitau arestarea celor şapte tineri din Văleni. 

Mai puteţi citi:

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită 

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Tupeu mizerabil al celor şapte bestii care au violat până la leşin o elevă din Vaslui: „Nu a fost viol, ci sex-surpriză“ şi „Nu merităm cinci ani pentru cinci minute“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite