FOTO Cei 7 violatori care au batjocorit o elevă până au lăsat-o inconştientă, zâmbitori în faţa judecătorilor care i-au lăsat în libertate

FOTO Cei 7 violatori care au batjocorit o elevă până au lăsat-o inconştientă, zâmbitori în faţa judecătorilor care i-au lăsat în libertate

Violatorii au părăsit sala de judecată fără cătuşe

Cei şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni care au violat cu sălbăticie o elevă de 18 ani au apărut astăzi în faţa judecătorilor, după ce au fost puşi în libertate în urmă cu trei săptămâni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au decis să nu disjungă dosarul, chiar dacă trei dintre inculpaţi şi-au recunoscut faptele şi au solicitat să fie judecaţi prin procedura simplificată. Judecătorul urmează a pronunţa condamnările pentru toţi cei şapte inculpaţi la finalul cercetării judecătoreşti, urmând ca în cazul celor trei inculpaţi, care au semnat declaraţiile privind acordul de recunoaştere, să le aplice o pedeapsă redusă cu o treime. 

Având în vedere că avocatul victimei nu a putut fi prezent la instanţă, din motive obiective, procesul a fost amânat până săptămâna viitoare.

În faţa judecătorilor cei şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 ani au venit însoţiţi cu un alai de rude şi apropiaţi. Bucuroşi că au părăsit arestul, tinerii s-au afişat zâmbitori şi dezinvolţi, mult mai procupaţi şi încordaţi fiind părinţii. Unii dintre aceştia au devenit, însă, extrem de virulenţi în faţa jurnaliştilor, mama inculpatului Ovidiu Burada, tânărul care a acostat victima în staţia de autobuz, înjurând jurnaliştii.

Burada este apărat de cunoscutul avocat ieşean Bogdan Luca, care le-a recomandat părinţilor pe un ton ferm să aibă o conduită civilizată, dacă "vor să le fie bine". Sfaturile avocatului i-au lăsat indiferenţi pe părinţii lui Burada, care au continuat să adreseze injurii şi la ieşirea din instanţă.

Violul care a revoltat opinia publică a avut loc în noiembrie anul trecut, când o eleva de 18 ani care se întorcea de la cursuri, de la un liceu din municipiul Vaslui, a fost acostată de Silviu Burada, cu care se cunoştea. Tânărul s-a oferit să o conducă acasă, locuind în comuna învecinată, însă a dus-o pe un câmp din comuna Văleni, unde a chemat şi alţi prieteni să participe la viol. Victima, o adolescentă firavă, a fost supusă  timp de trei ore, unor suplicii greu de imaginat, de cei şapte tineri, fiind abuzată până la leşin. Adolescenta a declarat anchetatorilor că a fost stropită cu alcool să îşi revină, pentru ca, ulterior, agresorii să o batjocorească din nou. După ce şi-au satisfăcut toate poftele, violatorii au condus-o cu un autoturism până în apropierea locuinţei, fata abia reuşind să se mai ţină pe picioare.

În ciuda cruzimii de care au dat dovadă cei şapte indivizi, judecătorii vasluieni au decis eliberarea lor din arestul preventiv şi plasarea în arest la domiciliu.

Primii eliberaţi au fost cei trei care şi-au recunoscut faptele. Magistraţii Judecătoriei Vaslui au motivat că aceştia nu ar putea să mai influenţeze ancheta, în plus cele aproape cinci luni de arest preventiv ar fi fost suficiente pentru diminuarea rezonanţei faptelor în rândul opiniei publice.

În fapt, decizia instanţei nu a făcut decât se revolte şi mai mult opinia publică. La o săptămână după eliberarea celor trei violatori care şi-au reconoscut fapta abominabilă, judecătorii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea din arest şi a celorlalţi patru, considerând că nu trebuie să existe discriminare între inculpaţi.

În opinia instanţei de control judiciar, lipsa antecendentelor penale este un motiv suficient pentru a indica faptul că inculpaţii au avut o conduită ireproşabilă în societate, iar violul în grup a fost "o greşeală".

De menţionat că deciziile privind eliberarea din arest a celor şapte violatori aparţin unor magistraţi titraţi în materie penală: preşedintele Judecătoriei Vaslui şi preşedintele Secţiei Penale a Tribunalului Vaslui.

Pe aceeaşi temă:

 Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită

Sentinţă-şoc la Vaslui. Judecătorii au decis eliberarea din arest a trei dintre cei şapte indivizi care au violat ore în şir o elevă, până la leşin
 

Ovidiu Burada (cel îmbrăcat în cămasă cu mânecă scută) este cel care a acostat victima în stația de autobuz

Imagini din aceeasi galerie
  • Ovidiu Burada (cel îmbrăcat în cămasă cu mânecă scută) este cel care a acostat victima în stația de autobuz
  • Violatorii au fost însoțiți de părinți în sala de judecată
  • Violatorii și părinții pe holurile Judecătoriei Vaslui
  • Petrică Bolboceanu, cel care iese din sala de judecată a fost ultimul reținut de anchetatori
  • La ieșirea din sala de judecată 
  • Unii dintre inculpați au părăsit sala de judecată cu zâmbetul de buze
  • Avocatul Bogdan Luca, de la Baroul Iași, care îl apără pe inculpatul Ovidiu Burada, le-a recomandat părinților să aibă o conduită civilizată
  • Inculpați au dat asigurări avocaților că nu vor încălca obligațiile impuse de instanță
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările