Ce i se va întâmpla elevului de 12 ani care a bătut o profesoară cu ţeava de calorifer: „Aşteptăm acordul părinţilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Vaslui afirmă că singura sancţiune ce poate fi aplicată elevului care a agresat profesoara de limba română este, mai mult simbolică.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, elevul de 12 ani nu poate fi exmatriculat, pentru că regulamentul şcolar nu permite acest lucru şi nici nu poate fi mutat disciplinar la o altă unitate şcolară, pentru că şcoala la care învaţă este singura din localitate. 

Reprezentanţii ISJ Vaslui au stabilit, însă, să includă elevul într-un program de consiliere psihologică, având în vedere că profesorii, elevii şi părinţii, deopotrivă, afirmă că are grave probleme de comportament.

"Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională va oferi întregul suport pentru a oferi acestui elev consiliere de specialitate. Este evident că are nevoie de sprijin psihologic, pentru că este scăpat complet de sub control. Consilierea psihologică nu se poate realiza fără acordul părinţilor. Dacă ei nu ăşi dau acordul, nu putem face nimic. Noi aşteptăm, totuşi acordul părinţilor. Aceştia au fost convocaţi luni la şcoală, când se vor întâlni cu un psiholog din cadrul CJRAE", a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

În privinţa notei la purtare ca va fi acordată elevului, urmare agresiunii comise asupra profesoarei de limba română, care îi este şi dirgintă, conducerea şcolii din Todireşti a precizat că nu s-a stabilit deocamdată cu cât va fi scăzută.

”Suntem oameni care promovăm educaţia sub toate aspectele ei şi nu este acceptabil ce s-a întâmplat. Ne pare foarte rău şi pentru copil şi pentru doamna profesoară. Ca elev are rezultate bune şi foarte bune, dar din punct de vedere al comportamentului este un copil problemă. Luni, au fost convocaţi la şcolă părinţii, pentru a se întâlni cu psihologul de la CJRAE. Sperăm să fie de acord şi fiul lor să urmeze şedinţele de consiliere psihologică”, a declarat Petronela Lipşă, directorul Şcolii ”Gheorghe Cioată” Todireşti.

Atacată în plină stradă, pentru nota de la teză

Anca Antip are 29 de ani şi predă limba română de şapte ani în localitatea Todireşti. Luni seara,după ce a a terminat ultima oră, în jurul orelor 18.10, la fel ca în fiecare seară, a plecat pe jos către casă.
La nici 100 de metri distanţă, după ce a părăsit curtea şcolii, a fost atacată cu o ţeavă pe la spate. Atacatorul a fost recunoscut imediat de profesoară: un băiat de 12 ani, din clasa a VI-a, cunoscut ca fiind un elev cu grave probleme de comportament.

agresiune

"Mă îndreptam spre domiciliu când, la un moment dat, am fost lovită în spate. M-am întors şi am recunoscut că este elevul respectiv. A continuat să mă lovească, i-am spus că nu este bine ce face şi să se oprească, însă a continuat şi mi-a replicat: Ce vrei, fă? A continuat să mă lovească până când a a intervenit o persoană care a auzit ce se întâmplă. Eu m-am refugiat în sediul primăriei. Am sunat la 112 şi am înştiinţat conducerea şcolii imediat după producerea evenientului", a declarat profesoara Anca Antip.

În timp ce o lovea, elevul îi reproşa profesoarei nota mică primită la teză. Acesta fusese nota cu 4.50 însă în catalog a fost notat cu 5.00. În clasă, după ce a primit teza, elevul a rupt-o în faţa profesoarei.

Luni seara, imediat după ce în apărarea profesoarei au sărit cetăţenii aflaţi în zonă, elevul a fugit spre cimitirul din sat, profitând că afară este întuneric. A ajuns acasă cu picioarele tumefiate. În urma examinării medico-legale, medicii recomandându-i mai multe zile de îngrijiri medicale.
Profesoara este în stare de şoc şi mărturiseşte că se gândeşte serios să plece de la şcoala din satul natal pentru că nu se mai simte în siguranţă.

todiresti
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite