Ce au decis judecătorii români în cazul învăţătoarei condamnate în Italia pentru proxenetism

Ce au decis judecătorii români în cazul învăţătoarei condamnate în Italia pentru proxenetism

Alina Idriceanu a ajuns învăţătoare după ce s-a întors din Italia

Curtea de Apel Iaşi a admis solicitarea autorităţilor italiene privind arestarea unei tinere de 29 de ani din Vaslui, condamnată definitiv în Italia pentru proxenetism şi pornografie infantilă. Cu toate acestea, punerea în aplicare a mandatului de arestare a fost amânată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii români au amânat punerea în aplicare a mandatului de arestare emis pe numele Alinei Mădălina Idriceanu, motivând că aceasta are în întreţinere un copil a cărui vârstă este mai mică de un an şi, în plus, pe numele ei există pe rolul Curţii de Apel Iaşi, un alt dosar în care are calitate de inculpată. 

”Amână predarea persoanei solicitate Idriceanu Alina Mădălina către autoritatea judiciară emitentă Parchetul Republicii de pe lângă Tribunalul din Bologna, Italia, până la: - soluţionarea definitivă a dosarului nr. 1274/244/2016 aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi, iar în caz de condamnare cu executarea în regim de detenţie a pedepsei, până la punerea în libertate ca urmare a liberării condiţionate sau până la executarea pedepsei la termen; şi - împlinirea vârstei de 1 an de către minora Ţ. A., fiica persoanei solicitate. (...) Conform art. 109 alin. 3 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, mandatul de arestare va fi pus în executare la data încetării motivelor care au justificat amânarea predării”, se menţionează în hotărârea Curţii de Apel Iaşi.

Autorităţile italiene au declanşat o anchetă împotriva Mădălinei Idriceanu în 2015, după ce o adolescentă de 17 ani din zona Vasluiului a evadat dintr-un bordel improvizat în oraşul italian Poggio şi a povestit carabinierilor calvarul prin care a trecut. Fata a povestit c-a fost adusă în Italia de Idriceanu, care a abandonat-o într-un club de noapte, controlat de proxeneţi italieni. Adolescenta a mărturisit că a încercat să se sinucidă, în urma abuzurilor la care a fost supusă, fiind obligată să se prostitueze pentru sume cuprinse între 50 şi 100 de euro.

Poliţia din zona Bologna a făcut o descindere ulterior, iar respectivul club de noapte a fost închis, doi cetăţeni italieni fiind arestaţi. În acest timp, Mădălina Idriceanu s-a întors în România, unde s-a angajat ca învăţătoare la şcoala din satul natal. În toamna anului 2015, imediat după ce s-a întors din Italia, după ce s-a înscris la concursul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui şi a obţinut cea mai mare notă pentru postul de învăţătoare la Şcoala Bălţaţi.

Condamnată pentru contrabandă

La sfârşitul lunii aprilie 2016, Mădălina Idriceanu a fost arestată preventiv de Judecătoria Huşi, alături de alte şapte persoane, fiind acuzată de procurori că se ocupă cu contrabandă cu ţigări. Ulterior a fost plasată sub control judiciar, iar în primă instanţă a fost găsită vinovată şi condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru contrabandă. Dosarul se află în prezent pe rolul Curţii de Apel Iaşi, unde se judecă căile de atac exercitate de inculpaţi.

În 2014, Idriceanu a fost condamnată de Judecătoria Huşi la o amendă penală de 2.000 lei, după ce a atacat cu un briceag doi bărbaţi, unul dintre ei un criminal periculos, cu care ulterior s-a împăcat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările