Ce au decis judecătorii în cazul bărbatului declarat mort, deşi trăia de 19 ani în Turcia

Ce au decis judecătorii în cazul bărbatului declarat mort, deşi trăia de 19 ani în Turcia

Reliu Constantin

Judecătoria Bârlad s-a pronunţat marţi, 3 iulie, în dosarul în care un bărbat de 63 de ani a solicitat instanţei să ia act că trăieşte şi să dispună anularea certificatului de deces, eliberat pe numele său, la cererea soţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

La mai bine de şase luni de când a aflat că este un om mort, Constantin Reliu şi-a redobândit identitatea, Judecătoria Bârlad dispunând anularea certificatului de deces şi anularea hotărârii prin care i s-a declarat moartea.

”Admite cererea formulată de reclamantul Constantin Reliu.Constată nulitatea hotărârii judecătore?ti declarative de moarte, respectiv sentinţa civilă nr. 1305/30.05.2016 şi sentinţa civilă nr. 1887/10.08.2016 pronunţată de Judecătoria Bârlad, în dosarul nr. 4015/189/2013 ?i ca o consecinţă, anulează certificatul de deces emis pe numele reclamantului Constantin Reliu. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se menţionează în hotărârea pronunţată astăzi de Judecătoria Bârlad. 

Cazul lui Constantin Reliu (63 de ani) a făcut înconjul mapamondul în această primăvară, după ce procedurile juridice au întârziat redarea identităţii bărbatului. 

Din nou în România, după 19 ani

În ianuarie anul curent, după ce a fost prins de autorităţile turce având documentele de şedere expirate, vasluianul a fost expulzat în România. La intrarea în ţară, autorităţile vamale i-au adus  la cunoştinţă că figurează ca fiind mort. Iniţial, a crezut că este vorba de o glumă  însă în momentul în care autorităţile i-au prezentat datele prin care figura ca fiind mort din 31 decembrie 2003, Constantin Reliu a pus la dispoziţia autorităţilor toate actele de identitate în original arătându-le că este cât se poate de viu.
”Autorităţile vamale m-au chestionat mai bine de şase ore, până şi-au dat seama că nu este vorba despre o farsă. Am fost lăsat să merg acasă, iar aici am constatat că familia a împărţit tot ce aveam în comun”, a povestit Constantin Reliu.

Bărbatul s-a adresat Poliţiei, de unde a aflat că în lipsa sa, familia a solicitat în 2013 să-i fie declarat decesul, având în vedere că nu a mai dat niciun semn de viaţă.  Constantin Reliu afirmă că soţia sa a solicitat declararea decesului pentru a-şi reface viaţa alături de un alt bărbat în Italia. Susţine că a încercat în repetate rânduri să ia legătura cu ea, cât şi cu fiica în vârstă de 39 de ani, care trăieşte în Spania, însă niciuna nu a dorit să discute cu el. 

Acum bărbatul solicită daune morale soţiei, considerând că demersul acesteia nu i-a adus grave prejudicii.

Te-ar putea interesa şi:

Cum a fost declarat mort un vasluian care trăia de 19 ani în Turcia. În urma sa, soţia s-a recăsătorit, invocând în instanţă că soţul a murit în urma cutremurului

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările