Ce daune va trebui să plătească un primar PSD unei consiliere din opoziţie, după ce a numit-o „animala dracului“

Ce daune va trebui să plătească un primar PSD unei consiliere din opoziţie, după ce a numit-o „animala dracului“

Ioan Ciupilan

Primarul municipiului Huşi, Ioan Ciupilan (PSD), a fost obligat de judecători să achite daune morale unei consiliere locale de la PNL pe care a jignit-o grosonal în cadrul unei şedinţe oficiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliera Cătălina Popa l-a dat în judecată pe Ioan Ciupilan, solicitând daune morale pentru prejudiciile aduse în urma şedinţei Consiliului Local (CL) Huşi din 13 septembrie 2017. Atunci, primarul i s-a adresat consilierei PNL cu apelative precum ”nesimţită” şi ”animala dracului”, după ce i s-au cerut lămuriri în legătură cu un proiect de pe ordinea de zi.

Tribunalul Vaslui l-a obligat pe Ciupilan să plătească consilierei Cătălina Popa suma de 3.000 euro, cu titlu de daune morale, şi să publice, pe cheltuiala acestuia, hotărârea judecătorească în trei ziare locale. De asemenea, primarul a fost obligat să achite reclamantei sumei de 3.859 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Consiliera PNL a anunţat că suma primită cu titlul de daune morale va fi donată unor cauze umanitare.

Pe lângă procesul civil, Cătălina Popa a depus şi plângere penală împotriva primarului. Procurorii au sistat cercetarea penală faţă de primar, însă l-au obligat să îşi ceară scuze public în cadrul unei şedinte de CL.

Şedinţa cu scandal

Disputa dintre primarul Ciupilan şi consiliera Cătălina Popa, finalizată cu jigniri, a avut loc în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Huşi din 13 septembrie 2017.

Acuzat că nu poate aduce argumente şi că sunt nevoiţi ”să stea cu capul plecat şi să accepte orice mizerie pe care o propune”, primarul Ciupilan s-a înfuriat şi a acuzat-o pe Cătălina Popa că ar fi fost dată afară de la banca la care a fost angajată pentru că ar fi fost prinsă furând: ”Băi, nesimţito! Eşti femeie bătrână cu părul alb. Crezi că noi nu ştim ce s-a întâmplat la BRD-ul ăla? Credeţi că noi nu eram agenţi economici şi nu veneam la BRD?”.

”Eu pentru chestia asta te dau în judecată, să vii cu dovezi că eu am furat de la BRD”, a ameninţat Cătălina Popa. Primarul Ciupilan a continuat discursul injurios, în timp ce restul consilierilor locali asistau la schimbul de replici ca la spectacol: ”Sunteţi cel mai slab consilier pe care l-a avut vreodată Consiliul Local Huşi”.

”Să vă aplaudăm!” a continuat consiliera PNL. ”Aplauze pentru cât eşti de bătrână şi de proastă”, i-a replicat edilul, insistând ca respectiva consilieră să spună de ce ar fi fost dată afara de la banca la care a lucrat.

”O mai mare nesimţire decât daţi dumneavoastră dovadă nu am văzut la nimeni”, a comentat primarul Ciupilan, spre stupefacţia Cătălinei Popa, care l-a avertizat din nou pe edil că îl va da în judecată pentru jignirile aduse şi îi va solicita daune morale.

”O să plătiţi dumneavoastră daune pentru că daune pentru că aţi depus reclamaţii la DNA. Animala dracului”, a comentat primarul Ioan Ciupilan părăsind sala de şedinţă

Întregul dialog din cadrul şedinţei Consiliului Local Huşi poate fi ascultat mai jos:

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările