Cazul odios al mamei care i-a cerut fiicei să-şi ierte tatăl pentru violurile repetate la care a fost supusă. Nimeni din familie n-a vrut s-o salveze pe adolescentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolescentă abuzată FOTO Shutterstock
Adolescentă abuzată FOTO Shutterstock

Un bărbat de 40 de ani din judeţul Vaslui a fost condamnat la 15 ani de închisoare, pentru că şi-a violat fiica. Mama minorei, ea-însăşi victimă a violenţei domestice, şi-a iertat soţul şi a făcut presiuni uriaşe asupra fetei pentru a-şi retrage plângerea.

Unul dintre cele mai revoltătoare cazuri de abuz sexual înregistrate anul acesta în judeţul Vaslui a fost finalizat, în primă instanţă, de magistraţii Judecătoriei. Instanţa a dispus condamnarea la 15 ani de închisoare a tatălui care luni la rând şi-a abuzat sexual fiica de 17 ani.

Adolescenta, elevă la un liceu din Vaslui, a trăit un adevărat coşmar, fără ca nimeni să o ajute, deşi îi ceruse ajutorul mamei şi mai multe persoane ştiau că este abuzată fizic şi sexual de propriul tată. Nici mama, nici ceilalţi apropiaţi nu au reclamat la Poliţie, fiindu-le frică de agresor. 

Nimeni nu a ajutat victima, deşi a cerut ajutor

Victima a povestit mamei că tatăl a început să o supună la perversiuni sexuale încă din vara anului trecut şi a ameninţat-o că dacă va povesti cuiva nu o va mai lăsa să meargă la şcoala. Fata, elevă în ultimul an de liceu, îşi dorea cu orice preţ să termine studiile, pentru a scăpa de iadul de casă, astfel că i-a fost frică să meargă la Poliţie. Coşmarul fetei a continuat, ţinut ascuns şi de propria mamă, până anul acesta, de Paşti, când a fost descoperit din întâmplare de poliţişti.

În a treia zi de Paşti, pe 10 aprilie, un apel la 112 anunţa un scandal într-un sat, în apropiere de Vaslui. Pentru a proteja victima din acest caz, ”Adevărul” nu va furniza nici numele agresorului, nici localitatea de domiciliu. Mai mulţi oameni din sat au anunţat atunci la dispeceratul de urgenţă că un bărbat îşi agresează soţia, soacra, ameninându-le cu moartea. La rândul ei, soţia agresorului a sunat şi ea la 112 după ajutor. 

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii aveau să descopere că bărbatul de 40 de ani şi-a luat la bătaie nevasta, pe motiv că nu dorea să îi îndeplinească anumite fantezii sexuale. Pentru a scăpa de bătaie, femeia şi-a luat copii şi s-a refugiat la mamă. Însă, agresorul i-a urmărit şi a continuat scandalul şi la casa soacrei, lovind şi pe soţie, şi pe soacră. Când i-a văzut pe poliţişti, adolescenta de 17 ani a prins curaj şi le-a povestit despre abuzurile sexuale la care este supusă.

Mama şi soacra l-au iertat pe agresor

Agresorul a fost arestat preventiv, fiind acuzat de viol, violare de domiciliu, loviri şi alte violenţe. În mod inexplicabil, în timpul procesului, soţia acestuia i-a anunţat pe anchetator că îşi iartă soţul şi că atât ea, cât şi mama ei, îşi retrag plângerea pentru loviri şi alte violenţe, respectiv violare de domiciliu. Mai mult, mama a făcut presiuni uriaşe asupra fiicei sale pentru a-şi retrage plângerea pentru viol şi să îşi schimbe declaraţiile. Fata a cedat rugăminţilor doar parţial, iertându-şi tatăl pentru loviturile primite. Pentru abuzurile sexuale la care a fost supusă, adolescenta a solicitat instanţei să-l tragă la răspundere pe tatăl ei, arătând că nu îl poate ierta vreodată.

Pedeapsă maximă pentru viol

Urmare a retragerii plângerilor, magistraţii Judecătoriei Vaslui au decis încetarea procesului penal faţă de inculpat pentru infracţiunile de loviri şi alte violenţe, respectiv violare de domiciliu, însă i-au aplicat pedeapsa maximă pentru viol.

La declanşarea anchetei, mama minorei a relatat anchetatorilor că a trăit ani de groază, însă a îndurat toate bătăile şi umilinţele pentru că era dependentă de agresor şi nu avea unde să locuiască în altă parte.

Adolescenta de 17 ani locuieşte în prezent la bunica sa maternă şi îşi doreşte ca la finalul studiilor să plece cât mai departe de casă. Judecătorii i-au interzis tatălui să se mai apropie de ea timp de trei ani, după executarea pedepsei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite