Caz cutremurător în Vaslui: o fată de 13 ani a sunat la 112 şi şi-a reclamat tatăl care o viola de luni întregi. Totul se petrecea de faţă cu o altă fetiţă, de 9 ani

Caz cutremurător în Vaslui: o fată de 13 ani a
sunat la 112 şi şi-a reclamat tatăl care o viola de luni întregi. Totul se petrecea de faţă cu o altă fetiţă, de 9 ani

Bărbatul a fost prezentat duminică judecătorilor cu propunere de arestare preventivă

Un bărbat de 37 ani din comuna vasluiană Iana a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a violat propria fiică, în vârstă de 13 ani. Ororile se petreceau în casă de mai multe luni, sub privirile unui alt copil, în vârstă de 9 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un nou caz dramatic în judeţul Vaslui, unde infracţiunile la viaţa sexuală par tot mai greu de stăpânit. Un bărbat de 37 ani reţinut şi prezentat judecătorilor cu propunere de a fost arestat preventiv sub acuzaţia de viol, fiind acuzat că şi-a batjocoroit copila, în repetate rânduri, în timp ce soţia era plecată la muncă în străinătate. Paradoxal, femeia a fost informată că soţul înceracă să-şi violeze fetiţa, chiar de copilă.

Tatăl, Ciprian Constantin Nistor, a încercat să o batjocorească la scurt timp după plecarea soţiei în străinătate. Femeia i-a lăsat în grijă, pe lângă fiică, şi o nepoată în vârstă de 9 ani. 

Îngrozită de încercările tatălui de a întreţine relaţii sexuale cu ea, copila de 13 ani şi-a anunţat mama din Italia. Femeia a revenit în luna aprilie acasă, însă, bărbatul i-a spus că fetiţa fabulează. Soţia l-a reclamat şi la poliţie, însă tentativa nu a putut fi demonstrată, la examinarea medico legală stabilindu-se că minora era virgină. De altfel, copila nici nu afirmase că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tatăl, ci doar că acesta încerca să o batjocorească. 

Semnal de alarmă ignorat de mamă

Femeia a plecat înapoi în Italia, convinsă fiind că soţul ei are dreptate şi fetiţa este cea care minte. După plecarea mamei, bărbatul s-a dezlănţuit asupra copilei, întreţinând raporturi sexuale cu ea în mod repetat. Bărbatul o ameninţa că dacă va mai povesti cuiva ceva o va omorî ”pe ea şi pe tot neamul”. Ororile se petreceau în casă în prezenţa copilei de 9 ani, care privea îngrozită la scenă şi speriată să nu fie şi ea abuzată.

Pentru că nu a crezut-o prima dată, copila nu a mai avut curajul să îi povestească mamei ce i se întâmplă, însă a cerut ajutorul unei vecine, căreia i-a spus la ce chinuri o supune tatăl. Femeia i-a recomandat fetiţei să meargă la poliţie şi să povestească totul, pentru că ei îi este teamă să sesizeze. Copilei i-a fost însă frică. Joi seara, a fost din nou batjocorită de tată.

Şi-a plănuit o tentativă de sinucidere pentru a scăpa de viol

Disperată că nu va reuşi să mai scape din ghearele tatălui, sâmbătă dimineaţă, minora a sunat la 112. A povestit tot ce i s-a întâmplat şi a cerut ajutorul, a cerut plângând autorităţilor să o ia din casa ororilor. A povestit anchetatorilor că a vrut să cumpere mai multe medicamente, crezând că în urma unei tentative de sinucidere va ajunge la spital, iar acolo ar putea scăpa de tată şi va povesti tot ce i se întâmplă. Minoră fiind, nu a putut să cumpere pastile.

Sâmbătă seara, Ciprian Constantin Nistor a fost ridicat de poliţişti de la domiciliul său. ”Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de viol, astăzi (duminică 30 august) fiind prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a precizat Loredana David, responsabil mass media din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Judecătorii au emis mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului, acesta fiind introdus în arestul IPJ Vaslui. În faţa anchetatorilor, individul a încercat să invoce din nou faptul că fetiţa fabulează. Concluziile medico legale au confirmat, însă, că minora prezintă urme mai vechi de deflorare. Atât fetiţa de 13 ani, cât şi cea de 9 ani, au fost scoase din familie şi preluate în regim de urgenţă de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui. Copila de 9 ani a povestit anchetatorilor cum era batjocorită mătuşa ei, cu patru ani mai mare, şi se temea că va avea şi ea aceeaşi soartă. Pe lângă ancheta poliţiei, reprezentanţii DGASPC vor declanşa o anchetă în acest caz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările