Cazul bizar al bătrânului găsit mort de Paşte lângă fiul lui. Concluziile legiştilor adâncesc misterul deceselor suspecte

Cazul bizar al bătrânului găsit mort de Paşte lângă fiul lui. Concluziile legiştilor adâncesc misterul deceselor suspecte

Adam Pintea şi fiul lui, Enache, locuiau împreună

Primele concluzii ale medicilor legişti în cazul celor doi bărbaţi, tată şi fiu, descoperiţi decedaţi de Paşte într-un sat din Vaslui, sunt departe de a elucida misterul decesului celor doi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat de 83 de ani, Adam Pintea, şi fiul acestuia, Enache Pintea, în vârstă de 35 de ani, din localitatea vasluiană Trestiana au fost găsiţi decedaţi în locuinţele lor chiar în prima zi de Paşte. Cei doi locuiau în imobile diferite, dar în aceeaşi curte, iar descoperirea macabră a fost făcută de fiica bătrânului care a venit în vizită.

Femeia împreună cu soţul ei a venit la casa părintească încă de la primele ore ale dimineţii pentru a le oferi tatălui, respectiv fratelui, bucatele tradiţionale ce le pregătise pentru ei. A intrat iniţial în locuinţa fratelui, pe care l-a găsit fără viaţă în camera în care obişnuia să doarmă. Îngrozită, femeia a alergat în casa tatălui, aflată la câţiva metri distanţă, unde avea să-l descopere şi pe bătrân decedat.

A sunat după ajutor la 112, însă cadrele medicale ajunse la faţa locului au constatat că bărbaţii erau decedaţi de mai mult timp. Nu au fost descoperite urme de violenţe pe trupurile celor doi şi nici lucruri răvăşite în cele două imobile. Potrivit rudelor, doar bâtrânul era cunoscut cu afecţiuni medicale, ”specifice vârstei”, însă nu grave. Cei doi bărbaţi locuiau singuri, nu erau cunoscuţi ca fiind consumatori de alcool, fiind percepuţi în comunitate ca persoane liniştite. Poliţiştii au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care au decedaţi cei bărbaţii.

Primele concluzii ale medicilor legişti, în urma efectuării necropsiilor, nu au elucidat misterul morţii acestora. Nu au fost identificate leziuni sau afecţiuni care să aibă cauzalitate directă cu decesul, dar cu toate acestea legiştii nu exclud ipoteza unei morţi patologice, la care să fi contribuit alţi factori. 

Potrivit medicului legist care a efectuat necropsiile, Sergiu Săvinescu, cei doi bărbaţi au decedat în perioada 1-5 aprilie 2018. Aparent, tânărul de 35 de ani este cel care a murit primul, iar bătrânul la două zile distanţă. Totuşi, medicul legist afirmă că starea celor două cadavre putea fi dată de mediul în care acestea s-au aflat. Nu este exclus ca cei doi bărbaţi să fi murit în aceeaşi zi, însă semnele cadaverice să se fi instalat mult mai repede, urmare a condiţiilor în care s-a aflat, respectiv încăperea încălzită.
Pentru a putea fi stabilite cauzele decesului, medicii legişti aşteaptă rezultatul analizelor histopatologice. Probele de laborator urmează să stabilească şi dacă cei doi bărbaţi au consumat băuturi alcoolice sau alte substanţe care să le fi cauzat decesul.

Fiica venită în vizită şi-a găsit tatăl şi fratele decedaţi

citeste totul despre: