Cazul ambulanţei ce a rămas blocată în noroi. Autorităţile locale solicitate pentru sprijin au răspuns cu întârziere la telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul pe care a rămas blocată ambulanţa
Drumul pe care a rămas blocată ambulanţa

O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă a rămas împotmolită în  noroi în timp ce se deplasa spre un pacient aflat în stare de inconştienţă într-un sat aflat la 21 km de municipiul Vaslui. Echipajul medical a ajuns la pacient după mai bine de o oră de la solicitare. Bărbatul era deja decedat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a emis un comunicat de presă în cuprinsul căruia oferă detalii în legătură cu cazul ambulanţei care a rămas împotmolită în noroaie sâmbătă, 25 mai, dimineaţă.

Potrivit reprezentanţilor ISU, prin numărul unic 112, la ora 05.55 s-a primit un apel prin care se anunţa faptul că în localitatea Albeşti, comuna Deleşti, judeţul Vaslui, membrii unei familii au găsit în locuinţa proprie un pacient în vârstă de 51 ani, aflat în stare de incoştienţă.  Imediat, la faţa locului a fost trimisă o ambulanţă T.I.M. (Terapie Intensivă Mobilă).

”Pe DC 105, la ora 06.15, din cauza aluviunilor aduse de şuvoaiele formate în urma precipitaţiilor căzute în cursul nopţii, ambulanţa nu a mai putut înainta. Situaţia a fost imediat raportată în dispeceratul unităţii, care a încercat să i-a legătura cu autorităţile locale pentru a trimite utilaje în sprijin, dar timp de câteva minute nu a răspuns  nimeni la telefon. Urmare a situaţiei ivite, s-a luat hotărârea ca la faţa locului să fie trimise încă trei autospeciale, un autoturism marca Duster, o şenilată şi un autocamion tip ACI, subofiţerii având misiunea de a transporta medicul la pacient şi de a scoate ambulanţa din noroi”, se menţionează în comunicatul ISU Vaslui.

Ulterior, urmare a apelurilor telefonice repetate, autorităţile locale au răspuns la telefon şi au trimis în ajutor un buldoexcavator şi un autoturism de teren. Medicul de pe ambulanţa T.I.M. şi-a continuat deplasarea la caz folosind un autoturism de teren, iar la ora 06.45 a ajuns la pacient. La ora 06.50, medicul a constatat şi declarat decesul pacientului, conform procedurilor legale în vigoare.
Ulterior, la ora 07.14 ambulanţa T.I.M. Vaslui a ajuns la locul intervenţiei, iar la ora 07.15 s-a dispus retragerea din dispozitiv.

Cadavrul bărbatului de 51 de ani a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vaslui în vederea efectuării necropsiei pentru a se stabili cauza decesului şi ora la care a survenit.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, sâmbătă, despre ambulanţa blocată în noroi la Vaslui şi mutată cu şenilata, că pacientul pentru care s-a făcut apelul la 112 murise cu câteva ore înainte de venirea ambulanţei.

”Pacientul avea rigiditate instalată de cel puţin 3 ore. Deci decesul se produsese înainte. Nu putem vorbi despre un deces pentru că nu a ajuns ambulanţa, pentru că a întârziat echipajul. În niciun caz”, a declarat Sorina Pintea, citată de mediafax.ro.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite