Caz incredibil în Vaslui: Ţigări de contrabandă descoperite de poliţişti într-o ambulanţă aflată în misiune

Caz incredibil în Vaslui: Ţigări de contrabandă descoperite de poliţişti într-o ambulanţă aflată în misiune

Ambulanţierul care a cerut să-i fie aduse ţigările de contrabandă cu autosanitara riscă să fie concediat

Şoferul unei ambulanţe din Vaslui a fost prins de poliţiştii de frontieră transportând un colet cu ţigări de contrabandă în autosanitara cu care se întorcea dintr-o misiune de la Iaşi, împreună cu echipajul medical. Ambulanţierul a intrat în vizorul poliţiştilor de frontieră şi cei de investigare a fraudelor Iaşi, în timpul monitorizării unui suspect de contrabandă.

Şoferul ambulanţei a fost oprit din trafic fost prins în trafic pe raza localităţii Poieni, în apropierea pensiunii Quattro Ruote. În momentul verificării autospecialei, poliţiştii au descoperit un colet în care se aflau ţigări de contrabandă din Republica Moldova. Conducătorul ambulanţei a spus că a intrat în posesia pachetului în curtea unui spital din municipiul Iaşi, acolo unde lăsase un pacient care fusese transferat Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

 „În urma controlului efectuat în trafic, în ambulanţă a fost descoperit un colet cu 60 de pachete cu ţigări cu timbru de acciză de Republica Moldova. Poliţiştii de frontieră au dispus măsura reţinerii ţigaretelor şi sancţionarea conducătorului auto cu amendă contravenţională în sumă de 500 de lei”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, Mihaela Denis Lazăr.

În urma incidentului, conducerea SAJ Vaslui a declanşat o anchetă internă pentru a stabili măsurile disciplinare ce se impun în acest caz de contrabandă. „În urma primelor verificări, am aflat că şoferul ambulanţei în care au fost descoperite ţigările luase coletul din curtea spitalului de la Iaşi, la rugămintea unui alt coleg, tot ambulanţier, susţinând că nu ştia ce se află în acel pachet. Comitetul director va analiza cazul şi, la propunerea acestuia, se vor lua măsurile legale disciplinare ce se impun împotriva persoanelor vinovate”, a precizat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.
Potrivit acesteia, şoferul de ambulanţă care l-a rugat pe colegul său să ia acel pachet de la Iaşi va primi sancţiunea cea mai mare, riscând desfacerea contractului de muncă.

Citeşte şi:

 Percheziţii în trei judeţe de pe frontiera cu Republica Moldova şi în Bucureşti. Sunt vizaţi traficanţi de ţigări

Condamnat de două ori cu suspendare, cel mai de temut contrabandist huşean, prins din nou în flagrant

Încercare eşuată de a transporta ţigări şi alcool de contrabandă în Turcia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările