Caz halucinant la Spitalul din Bârlad: o bătrână a murit, după ce medicii i-au uitat un pansament în gât

Caz halucinant la Spitalul din Bârlad: o bătrână a murit, după ce medicii i-au uitat un pansament în gât

Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman“ din Bârlad FOTO:adevarul

Rezultatele necropsiei efectuate de medicii legişti asupra cadavrului unei bătrâne în vârstă de 80 de ani au scos la iveală amănunte halucinante. Aceştia au găsit în laringele femeii o faşă de pansament, după ce aceasta suferise o intervenţie chirurgicală din cauza unui accident rutier.

Octogenara, pe numele său Tudora Husein, era din localitatea vasluiană Tutova, iar la mijlocul lunii februarie a fost victima unui accident rutier. Ea a fost adusă la spital în stare destul de gravă, motiv pentru care medicii bârlădeni au băgat-o în operaţie. 

Pe 12 aprilie, femeia a intrat în comă, iar la o zi dupa asta ea a fost, din nou, operată, din cauza unei peritonite. Din nefericire, bătrâna nu a rezistat, iar medicii s-au văzut nevoiţi să declare decesul. În urma necropsiei, din datele preliminarii, medicii legişti cred că decesul acesteia a survenit din cauza unui dop făcut dintr-o faşă care a fost îndesat în laringe. Deşi femeia avea mai multe leziuni abdominale, chirurgii le-au explicat criminaliştilor că „faşa de pansament a fost folosită în momentul în care pacienta a fost intubată după accident, ceea ce nu are nicio legătură cu decesul“.

„Pe 13 aprilie, s-a constatat că pacienta avea infarct mezenteric total, perforat, cu peritonită generalizată“, a explicat Gabriela Daniş, directorul medical al unităţii spitaliceşti.

Mai mult, există suspiciuni că intervenţia chirurgicală la care bătrâna a fost supusă imediat după accident a fost făcută superficial şi că bătrâna ar fi contactat şi un stafilococ în spital. Cazul a intrat în atenţia organelor de anchetă. „Am demarat o anchetă pentru a stabili dacă există o cauzalitate între accidentul femeii şi moartea acesteia“, a declarat şi Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările