Caz absurd de Vaslui: un bolnav care locuieşte chiar lângă spital, dar era izolat în casă din cauza COVID, a aşteptat o ambulanţă 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Jugaru FOTO Arhiva personala Facebook
Gabi Jugaru FOTO Arhiva personala Facebook

Culmea, spitalul este gard în gard cu casa familiei. Întreaga păţanie, care pare comică dacă nu ar fi tragică, a fost povestită de cunoscutul Gabi Jugaru („regele farselor”). Cei doi pacienţi, soţ şi soţie, sunt fiica, respectiv ginerele lui Jugaru, care locuiesc în Vaslui.

Caz care are atingere cu absurdul la Vaslui, acolo unde un pacient deja izolat în casă (pe motive de Covid-19), dar care prezenta simptome destul de grave specifice bolii, a fost pasat de la o instituţie la alta şi a durat 24 de ore până a fost preluat de o ambulanţă.

Situaţie este cu atât mai revoltătoare cu cât locuinţa celor doi izolaţi (soţ şi soţie) este gard în gard cu spitalul unde trebuia să ajungă pacientul, iar acesta, deşi se simţea rău, nu putea părăsi locuinţa din motive legale. De altfel, şi cei de la dispecerat, cu care a discutat, i-au spus să aştepte acasă ambulanţa. Iar aceasta a venit, însă abia după 24 de ore, răstimp în care se putea întâmpla o tragedie.

Întreaga poveste a fost făcută publică de  „regelui farselor”, Gabi Jugaru, pe Facebook. Acesta a povestit că fiica sa şi soţul ei, care locuiesc în Vaslui, au aşteptat aproape 24 de ore o Ambulanţă, fiind pasaţi de la o instituţie la alta. 

Potrivit comediantului, după ce fiica sa a fost confirmată cu COVID-19 şi carantinată la domiciliu, soţul ei a început să se simtă foarte rău: tuşea, avea febră şi respira greu. Nu avea cum să iasă din casă, fiind contact direct cu soţia sa confirmată şi nicio ambulanţă nu a venit să îi recolteze probe pentru testul Covid sau să îl preia, având în vedere că se simţea foarte rău.

Jugaru şi-a vărsat frustrarea pe Facebook, acolo unde a povestit întreaga situaţie: „Din păcate, şi Vasluiul îşi merită “renumele”! Fii-mea cea mare, testată pozitiv Covid, dumincă, la UPU Vaslui. Carantină la domiciliu. Soţul ei, de ieri dimineaţă, are simptome. Evoluţie fulminantă, febră, tuse, respiraţie greoaie etc. Apel dimineaţa, la 9.40, la 112. I se spune să sune la DSP. La 9:47, apel la DSP. Ei spun că vor informa ambulanţa să trimită o maşină. Maşina nu a ajuns nici până la ora la care scriu (au trecut 13 ore şi ceva!). La 18:36, în urma unui alt apel la DSP, i se spune că solicitarea ei a fost înregistrată la…11:42 şi trimisă către Ambulanţă! Cei de la Ambulanţă afirmă că ei nu au trimis maşina pentru că nu au mail de la DSP. Ironia face ca blocul în care locuiesc să fie lipit de gardul Spitalului Judeţean, unde i-ar fi dus maşina de la Ambulanţă, doar că nu i se permite să iasă din apartament, pentru că e în izolare”, a povestit comediantul.

Tot pe Facebook, regele farselor a lansat o ploaie de invective la adresa sistemului medical din România. Din motive de decenţă nu le putem reproduce aici dar le găsiţi pe contul de pe reţeaua de socializare al artistului.

Ulterior, acesta a revenit pentru a preciza că situaţia s-a dezamorsat, dar abia după 24 de ore. „De dimineaţă, la aproape 24 de ore după primul apel, cei de la Ambulanţă au sunat şi au anunţat că vor sosi la domiciliu. Au ajuns după încă aproape o oră şi au recoltat probe pentru testul PCR. Se aşteaptă rezultatul. Sănătate tuturor şi mulţumim pentru reacţiile voastre, prieteni! Sănătate, că-i mai bună decât toate!”, a povestit Gabi Jugaru.

Autorităţile sanitare vasluiene au precizat că s-a intervenit în cel mai scurt timp posibil, dar atât s-a putut cu resursele umane aflate la dispoziţie.

Vă recomandăm şi:

De ce nu a putut fi internată la spitalul Râmnicu Sărat pacienta decedată în ambulanţă, pe drumul către Bacău

Povestea veteranului din Centrul de Îngrijiri din Negru Vodă care s-a vindecat de COVID-19 la vârsta de 96 de ani

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite