Cât costă o parcelă de teren de casă în cea mai scumpă zonă a Bârladului. Primăria le vine de la preţuri de nimic

Cât costă o parcelă de teren de casă în cea mai scumpă zonă a Bârladului. Primăria le vine de la preţuri de nimic

Strada Mihai Eminescu Bârlad FOTO Arhivă

În prelungirea celei mai scumpe zone de case din Bârlad vor fi scoase la licitaţii parcele de teren aflate în proprietatea privată a oraşului

Ştiri pe aceeaşi temă


Consilierii locali din Bârlad au aprobat în unanimitate vânzarea a 44 de parcele teren (7.784 metri pătraţi) în prelungirea celui mai fiţos cartier de vile a oraşului, Complexul Şcolar (supranumit şi Beverly Hills). Preţul de pornire al licitaţiei, funcţie de dimensiunea lotului, variază între 5.390-15.036 de lei (parcele între 26 mp şi 358 mp).

Preţul terenurilor în zonă se menţine foarte crescut mai ales că acum este în derulare proiectul de asfaltare a străzilor.

Din motivarea depusă de primarul Marin Bunea la acest proiect reiese că sunt foarte multe solicitări de achiziţie a terenurilor de construcţie, terenul respectiv făcând parte din domeniul privat al municipiului, fiind în evidenţe dinainte de 1990.

Pe piaţa liberă, terenurile de casă în zonă amintită sunt foarte puţine şi preţul este de cel puţin trei ori mai mare.

În expunerea de motive se precizează că: “„Pentru stabilirea preţului de pornire a licitaţiei, s-a comandat efectuarea unor expertize tehnice de evaluare de către SC Audit ExpertCont SRL, care, prin raportul de expertiză tehnică de evaluare anexat, stabileşte valoarea actuală de circulaţie a terenului pentru fiecare amplasament în parte”.

Data licitaţiei nu a fost stabilită deocamdată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările