Care sunt cele mai mari greşeli pe care le fac femeile în alegerea şi păstrarea cosmeticelor - explicaţia specialistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: csid.ro
FOTO: csid.ro

Alegerea potrivită a cosmeticelor şi modul de conservare rămân o necunoscută pentru multe femei. Păstrate incorect sau alese la întâmplare, cosmeticele pot deveni un inamic al frumuseţii.

Dacă nu sunt păstrate corespunzător, cosmeticele devin un inamic al frumuseţii, la fel ca atunci când nu sunt alese după tipul şi textura tenului. Este concluzia la care au ajuns cei care lucrează în industria fumuseţii. Gabriela Juverdeanu, reprezentatul unei firme care produce şi distribuie cosmetice, a oferit câteva sfaturi pentru ziarul „Adevărul”.

„Româncele nu pun foarte mare accent pe îngrijirea pielii. Preferă să investească într-un ruj, un rimel sau un fond de ten, dar nu au grijă de substrat. Crema şi loţiunile de curăţare a tenului ar trebui să nu lipsească din trusa unei femei care doreşte să se menţină frumoasă. Tenul este cartea de vizită a femeii şi este esenţial să menţinem tonusul şi sănătatea pielii”, a spus Gabriela Juverdeanu.

Pentru a păstra calitatea produselor de înfrumuseţare, acestea trebuie ţinute în locuri întunecate (într-un dulăpior din baie sau din cameră), la temepratura mediului ambiant, în recipiente închise şi ferite de umezeală. Produsele de calitate au pe etichetă şi sfaturi privind păstrarea lor, de aceea trebuie citit prospectul cu atenţie. Cu cât termenul de valabilitate e mai scurt, cu atât au în compoziţie mai puţini compuşi chimici. Se recomandă produsele cu termen de garanţie redus. Parfumurile au cea mai mare rezistenţă în timp şi îşi pot păstra proprietăţile chiar şi până la cinci ani. Dacă se modifică culoarea parfumului, acesta trebuie aruncat. La fel se procedează în cazul tuturor cosmeticelor care îşi schimbă mirosul ori consistenţa.

Cum păstrăm cosmeticele:

1.     Nu împrumutaţi fardul, rimelul, rujul sau pensulele folosite pentru utilizarea acestora. Pensulele trebuie menţinute curate, în cutiuţe speciale. Nu trebuie să aibă contact cu alte obiecte.

2.    Fondul de ten se păstrează la temperatura camerei şi se întinde folosind un burete special sau dischete demachiante de unică folosinţă.

3.    Nu puneţi apă sau alcool în rimel. Când folosiţi mascara, introduceţi o singură dată periuţa în tub, pentru a pătrunde cât mai puţin aer şi a împiedica astfel uscarea conţinutului.

4.    Rujul trebuie păstrat la temeperatura camerei sau în frigider, dacă este prea cald. Nu trebuie lăsat descoperit. Dacă îşi schimbă mirosul, nu mai trebuie folosit.

5.    Fardul de ochi trebuie păstrat în loc uscat, ferit de umezeală. Pensulele trebuie curăţate de două-trei ori pe săptămână.

6.    Cosmeticele trebuie ţinute într-o borsetă separată, nu aruncate direct în poşetă. Rujul, rimelul ori fardul nu trebuie să aibă contact cu restul obiectelor care se află în geanta unei femei.

Crema şi demachiantul, secretul frumuseţii

Preţul unui produs nu garantează neapărat şi calitatea ori eficienţa acestuia. Pentru a evita alegerea nepotrivită, trebuie încercate mai întâi mostrele. Acest sfat e valabil în special în cazul cremelor şi produselor pentru curăţarea tenului.

„Ideea potrivit căreia femeia trebuie să folosească o cremă după 30-35 de ani este depăşită. Dacă în urmă cu 20 de ani folosirea cremelor era recomandată de la 20-25 de ani, lucrurile s-au schimbat şi ar trebui folosit de la vârsta pubertăţii. Schimbările climatice, alimentaţia şi folosirea fondurilor de ten de la vârsta adolescenţei ar fi principalele cauze care duc la deteriorarea tenului. Dacă vrem să fim frumoase şi la 70 de ani, îngrijirea pielii ar trebui să fie o rutină, ca spălatul pe dinţi. Dacă sărim peste acest obicei, chiar şi pentru o zi, se strică tot efortul anterior”, a spus Gabriela Juverdeanu.

Crema trebuie aleasă funcţie de tipul tenului şi al vârstei. Sunt creme care pot fi folosite indiferent de vârstă, în cazul femeilor înzestrate genetic, dar, de regulă, principiul vârstei funcţionează. Cremele, pe lângă hidratarea corespunzătoare, au darul de a feri de factori externi: factori UV, vânt, ploaie etc.

Adolescentele, în special cele care au început să folosească mascara, fond de ten şi farduri, trebuie să îşi protejeze tenul corespunzător. De la vârsta de 14-15 ani pot folosi cremele care reglează secreţia de sebuum pentru a rezolva problemele specifice vârstei (acnee, puncte negre). Sunt creme uşoare, nu foarte hidratante, care se aplică după o curăţare a feţei cu o soluţie specială (mai puţin lapte demachiant, acesta fiind prea gras pentru adolescente) şi tonic.

După 25 de ani încep să apară ridurile fine, abia perceptibile. Este vârsta de la care trebuie a fi folosite cremele hidratante de noapte, nu doar cele de zi, şi gelul pentru ochi. Se recomandă şi o mască săptămânală hidratantă.

După vârsta de 40 de ani trebuie acordată tenului atenţie suplimentară şi folosirea produselor care conţin colagen. Dincolo de aplicarea cremei dimineaţa şi seara pe faţa foarte bine curăţată, se recomandă vitaminele care pot să declanşeze producerea de colagen.

De la vârsta de 50 de ani, problemele tenului se suprapun cu cele hormonale, fiind vârsta la care intervine menopauza. Se recomandă cremele hidratante cu factor de protecţei solară, conţinut ridicat de factor UV şi aplicarea unui ser antirid şi de întinerire. În locul serurilor care sunt destul de scumpe se pot aplica măşti cu lapte şi miere de albine, ţinute 15-20 de minute. După clătirea cu apă călduţă şi aplicarea unui tonic, se foloseşte crema specifică vârstei.

Pentru doamnele trecute de 60 de ani se recomandă laptele demachiant hidratant, un tonic uşor şi o cremă care conţine elastan şi colagen. Crema de noapte trebuie să fie emolientă, care intră uşor în piele şi se insistă pe zonele unde sunt ridurile mai evidente.
 

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite