Bolnavul psihic care şi-a incendiat casa a fost găsit mort în beci. A lăsat pe drumuri trei familii afectate de focul devastator

Bolnavul psihic care şi-a incendiat casa a fost găsit
mort în beci. A lăsat pe drumuri trei familii afectate de focul devastator

FOTO arhivă Adevărul

Iniţial, se crezuse că bărbatul din Vaslui, cu probleme psihice, a fugit după ce a provocat incendiul devastator, dar pompierii i-au găsit trupul neînsufleţit în beciul casei unde locuia. Comunitatea locală s-a implicat pentru a ajuta cele trei familii care au rămas fără case în pragul iernii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii au făcut o descoperire şocantă după ce au reuşit să lichideze incendiul din localitatea Codăieşti, Vaslui. În beciul casei unde a pornit incendiul a fost găsit cadavrul unui bărbat.

Rudele şi cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Codăeşti l-au identificat ca fiind chiar proprietarul casei, un bărbat de 42 de ani cunoscut cu probleme psihice. 

Nu prezenta urme de violenţă sau de arsuri pe corp. Cel mai probabil, cred vecinii, s-a ascuns în beci după izbucnirea incendiului şi a murit intoxicat cu fum. Necropsia va stabili cauza exactă a morţii.

Bărbatul a lăsat fără case trei familii. Joi seara, a făcut focul în mijlocul locuinţei sale, provocând un puternic incendiu, care s-a extins şi la locuinţele învecinate.

”Doamne, Maica Domnului ce era! Nu te vedeai om cu om! Scânteie, foc, nu ştiai ce e aici!”, a descris situaţia una dintre localnicele a cărei casă a fost mistuită de flăcări.

Femeia e încă în stare de şoc. Atât ea, cât şi sora ei au avut nevoie de asistenţă medicală după ce s-au speriat de moarte când şi-au văzut casele în flăcări. 

”Noi când am ieşit afară din casă, ce am apucat să luăm, că avem o maşină în faţa uşii, şi am luat cheile, buteliile le-am scos şi n-am mai putut face nimic”, a mai spus femeia.

Ajutor pentru familiile rămase fără agoniseala de-o viaţă

Femeia e văduvă, iar în primăvară făcuse un credit pentru a-şi repara casa. Acum nu ştie nici unde va mai sta. Aceasta spune că focul a pornit de la un vecin.

”Este bolnav psihic. În seara asta, cu 5 minute înainte, l-am auzit vorbind în ogradă, înjurând: <Vă dau foc!> Nu mi-am imaginat asta! Dar n-a durat mult, a dat foc şi-a plecat”, povesteşte localnica.

”La sosirea echipajelor de intervenţie incendiul se manifesta cu violenţă în toate cele 4 locuinţe şi exista posibilitatea de a se extinde la alte 3 locuinţe”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt ISU Vaslui.

Opt echipaje de pompieri au intervenit cu mai multe autospeciale de stingere cu apă şi spumă, reuşind după câteva ore să lichideze incendiul. Misiunea lor a fost extrem de dificilă deoarece casele din zona unde a izbucnit incendiul sunt lipite una de alta.  

Autorităţile şi comunitatea locală s-au implicat acum pentru a sprijini cele trei familii care şi-au pierdut casele în incendiul de joi seara.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Incendiu într-un bloc turn din Galaţi. O persoană a murit, iar 40 de locatari au fost evacuaţi VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările