Beizadeaua numită prefect de Vaslui de Guvernul Grindeanu. Fără urmă de experienţă în administraţie, se înrudeşte cu greii PSD din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Popica, noul prefect de Vaslui
Eduard Popica, noul prefect de Vaslui

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit astăzi în funcţia de prefect al judeţului Vaslui pe Eduard Popică, un tânăr cunoscut pe plan local drept un băiat de bani gata, fără a deţine experienţă în administraţie. Popica este ginerele lui Emil Savin, regele local al asfaltului, a fost cununat de deputatul Adrian Solomon şi este cumătrul preşedintelui CJ, Dumitru Buzatu, iar până pe 15 mai a fost consilier judeţean din partea PSD.

Numele lui Eduard Popică a fost vehiculat de mai multe săptămâni ca fiind posibil prefect de Vaslui. În vârstă de 33 de ani, este absolvent de studii juridice şi îl înlocuieşte din funcţia de prefect pe Isabel Bogdan. 

”Există o decizie de încetare a exercitării cu caracter temporar a domnului Isabel Bogdan a funcţiei publice de prefect de Vaslui. Domnul Popica Eduard Andrei este noul prefect al judeţului Vaslui, care exercită această funcţie cu caracter temporar prin detaşare, în condiţiile legii”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, după şedinţa de Guvern de miercuri.

Eduard Popica nu a deţinut nicio funcţie publică de conducere până în prezent, activitatea sa profesională fiind una limitată şi direct legată de apartenenţa politică. 

S-a angajat la Protecţia Copilului de două săptămâni

Şi-a făcut intrarea în administraţia publică în 2013, când a fost angajat consilier juridic în cadrul Consiliului Judeţean Vaslui. Până atunci, Popica a administrat o societate care deţine un post de radio în municipiul Vaslui. În 2014, Popica a fost numit director al Cancelariei prefectului Andrei Puică, funcţie pe care a deţinut-o până în februarie 2016, când prefectul Puică a fost schimbat din post.

După plecarea de la Prefectura Vaslui, Popica a revenit pe postul de consilier juridic din cadrul CJ Vaslui. Surse din cadrul instituţiei au declarat pentru ”Adevărul” că postul oferit atunci lui Popica a fost unul mai degrabă formal, nu puţine fiind situaţiile când acesta era sunat să vină de acasă la serviciu, ”pentru a mai fi văzut în instituţie” de ceilalţi angajaţi.

Foto: Deşi sărac lipit în declaraţia de avere, noul prefect de Vaslui a ieşit în evidenţă prin viaţa de lux pe care o afişează

image

La alegerile locale, Popica a candidat pentru un post de consilier judeţean, pe care l-a şi obţinut graţie poziţiei eligibile pe care a fost propulsat, fiind poziţionat pe liste chiar înaintea liderului PSD, Dumitru Buzatu. 

Pe 15 mai, Popică şi-a anunţat demisia din CJ Vaslui, după ce a promovat concursul organizat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, instituţie aflată în subordinea CJ Vaslui, pentru ocuparea unui post de consilier asistent în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, în cadrul Serviciului de Monitorizare şi Management de Caz pentru Copii în Asistenţă Maternală şi Asistenţi Maternali. Popica şi-a început activitatea în cadrul DGASPC Vaslui la data de 15 mai.

În ciuda veniturilor modeste, consemnate în declaraţiile de avere, Eduard Popică este recunoscut în Vaslui ca fiind un tânăr care epatează prin opulenţă, vacanţe exotice şi produse de lux. 

Membru activ în PSD, Eduard Popică are relaţii strânse cu „greii“ PSD din Vaslui. I-a botezat fiului preşedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, iar în iunie anul trecut, când s-a căsătorit cu fiica omului de afaceri Emil Savin, a fost cununat de deputatul Adrian Solomon. Tot Solomon este şi naşul de botez al copilului soţilor Popică.

FOTO La nunta prefectului Eduard Popică de anul trecut, invitatul special a fost manelistul Adrian Minune

popica

Socrul lui, Emil Savin, este cunoscut, de asemenea, ca fiind un apropiat al mai-marilor PSD. Numele lui Emil Savin a fost implicat de-a lungul anilor în mai multe scandaluri. În mai 2014, afaceristul a fost suspectat că ar fi călcat intenţionat cu autoturismul un cioban, însă, la finalul anchetei, ginerele său, Cornel Şelaru, a fost pus sub acuzare pentru omor, fiind judecat şi în prezent de Tribunalul Vaslui.  

Numele afaceristului Emil Savin a apărut şi în dosarul în care a fost judecat pentru fapte de corupţie fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui Remus Mitrea. În timp ce acesta din urmă a fost condamnat defintiv la opt ani de închisoare pentru fapte de corupţie, Savin a fost achitat, judecătorii considerând că faptele sale nu întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de dare de mită. Savin a fost interceptat în timp ce discuta cu Remus Mitrea, lăudându-l pentru că îi ascultă directivele şi amintindu-i că a pus “băieţi deştepţi în funcţie, nu fraieri”. 

FOTO Eduard Popică, alături de soţia sa şi socrul său (sursa Facebook)

popica

Abonată la contracte la contractele pe bani publici,Transmir, societatea lui Emil Savin, a reuşit performanţa de a-şi tripla cifra de afaceri în plină criză economică, 2010 fiind anul de glorie, cu o cifra de afaceri 63.344.708 lei şi un profit 9.388.479 de lei. Transmir este firma care a câştigat aproape toate licitaţiile Consiliului Judeţean Vaslui privind proiectarea, asfaltarea şi repararea drumurilor din judeţ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite