UPDATE Bărbat de 39 de ani împuşcat mortal la vânătoare de mistreţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vânător experimentat, de 45 de ani, a ucis un gonaş azi dimineaţă în timpul unei partide de vânătoare pe domeniul din Trestina, judeţul Vaslui

UPDATE Poliţiştii de la Arme, Explozivi, Substanţe periculoase fac cercetări pentru ucidere din culpă. Din declaraţiile date de vânător (Virgil Sava, 45 ani, din Trestiana) reiese că a împuşcat doi porci mistreţi şi imediat a auzit strigătele de ajutor ale gonaşului. Acesta folosea o armă de vânătoare cu glonţ. "Din primele cercetări reiese că nu s-a respectat distanţa de la care s-a executat focul. În plus era şi o perdea de salcâmi care reducea vizibilitatea", a precizat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui

UPDATE Gheorghe Butnaru (39 ani), gonaşul împuşcat mortal, făcea parte din formaţia de Cimpoieri ai comunei vasluiene Perieni, formaţie condusă chiar de tatăl său, Aurelian Butnaru. A lăsat în urmă trei copii orfani cu vârsta cuprinsă între 6 şi 16 ani. De o lună primea ajutor social de la Primărie. Comunitatea locală face deja demersuri pentru a ajuta familia să-l îngroape creştineşte.

"Regret enorm ce s-a întâmplat, fiind un om gospodar şi deosebit de respectuos. Nu a făcut niciodată probleme, un familist convins. Mergea cu formaţia de Cimpoieri la toate festivalurile fără niciun ban. Îşi lăsa gospodăria deoparte câte trei, chiar patru zile pentru a reprezenta comuna şi din dragoste pentru folclor", a spus, pentru "Adevărul", Vasile Roşca, primarul de Perieni.

Ştire iniţială:

Tragicul eveniment s-a petrecut astăzi, 13 decembrie, puţin după ora 10.00. Un grup format din cinci vânători şi gonaşi erau la vânătoare de mistreţi pe un domeniu aflat în apropiere de localitatea vasluiană Trestiana. Din primele cercetări la faţa locului reiese că o alice ar fi ricoşat din mistreţul ţintit direct în abdomenul unul gonaş de 39 de ani.

Apelul la 112 a fost întregistrat la ora 10.23 şi echipajul de Ambulaţă care s-a deplasat la locul solicitării a ajuns cu greu din cauza drumului greu accesibil. Din păcate, gonaşul a murit în braţele medicilor leziunile fiind incompatibile cu viaţa.

Victima are 39 de ani, este din Perieni şi tată a trei copii. Rudele acestuia au aflat de nefericitul accident şi s-au dus la Spitalul Bârlad, locul unde ar fi trebuit să fie adus bărbatul.

image

Familia victimei a aflat că bărbatul a murit în timp ce aştaptau să-l aducă la spital FOTO Sabina Ghiorghe

“La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase coordonaţi de un procuor criminalist din cadrul tribunalului Vaslui”, a spus, pentru “Adevărul”, Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vânătorul care a tras glonţul ucigaş este din Trestiana. Virgil S., 45 de ani, este vânător de mai bine de 10 ani

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite