BACALAUREAT 2014 O elevă premiantă a luat nota 2 la Bac, din „greşeală”, la cel mai titrat liceu din Vaslui

BACALAUREAT 2014 O elevă premiantă a luat nota 2 la Bac, din „greşeală”, la cel mai titrat liceu din Vaslui

Eleva care a picat bacul dintr-o eroare a luat 9.90 la matematică şi 8.80 la limba română

O elevă de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui a avut parte de un şoc la afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2014. Deşi a făcut o lucrare aproape perfectă la proba de Anatomie, iar în urma evaluării răspunsurilor de către profesorul de la clasă se aştepta la o notă  de 9.70, eleva a primit nota 2. Luni, teza fetei a fost vizualizată de un profesor desemnat de Inspectoratul Şcolar, care a confirmat că aceasta a fost notată greşit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Diana Georgiana Stoleriu este unul dintre elevii cu rezultate foarte bune ai Liceului „Mihail Kogălniceanu” (LMK) din Vaslui. La Bacalaureat, aceasta a fost notată cu 9.90 la proba de matematică şi 8.80 la cea de limba română. 

Convinsă că este vorba de o greşeală la transcrierea notei, eleva a mers luni, însoţită de părinţi, la liceu. În urma verificărilor făcute de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui s-a constatat că nu este vorba de o greşeală de transcriere, ci pur şi simplu lucrarea a fost notată cu 2.00. 

Tot la solicitarea ISJ Vaslui, lucrarea elevei a fost vizualizată de un profesor de biologie care avea să confirme că, în baza răspunsurilor oferite, lucrarea ar fi trebuit să fie notată cu peste 9.50. 

Cum a fost posibil ca o lucrare aproape perfectă să fie notată cu 2? Este o întrebare al cărei răspuns responsabilii din învăţământul vasluian îl vor oferi după soluţionarea contestaţiilor. Diana Georgiana Stoleriu a contestat nota primită la Anatomie şi acum aşteaptă reevaluarea lucrării.

„Este unul dintre elevii buni la învăţătură, care era foarte sigură pe ceea ce a scris. Ea terminat prima lucrarea din clasă, iar în urma aplicării baremelor se aştepta la o notă de 9.70. Cum a fost posibil să fie notată cu doi, nu ştiu. Sper să fie vorba doar de o greşeală. Eu mă pun în locul părinţilor acestei eleve, care au avut parte de acest şoc. Mi-au spus că nu au putut dormi toată noaptea după aflarea rezultatelor şi îi înţeleg. Mă bucur că fata a făcut faţă cu multă dezinvolutură aceste situaţii, fiind o fire puternică, însă mă găndesc cu îngrijorare la ce s-ar fi putut întâmpla dacă în locul ei ar fi fost un elev mai sensibil”, a declarat profesorul Cătălin Ignat, directorul LMK.

LMK Vaslui se află în topul liceelor din judeţul Vaslui, anul acesta obţinând din nou cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat, cu un procent de promovare de 98,38%. De altfel, din cei 124 de elevi care au susţinut anul acesta bacalaureatul, doar doi au fost declaraţi respinşi, unul dintre ei fiind Diana Georgiana Stoleriu. Tot la LMK , la Bacalaureat 2014 s-a înregistrat şi singura medie de 10 din municipiul Vaslui. 

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2014 se vor afişa vineri - 11 iulie, atât la avizierele liceelor, cât şi pe site-ul Ministerului Educaţiei - bacalaureat.edu.ro.
 
La nivel naţional, 146.000 de elevi au susţinut examenul de Bacalaureat 2014la proba la alegere.

Elevii au putut urmări rezolvarea subiectelor de la geografie şi rezolvarea subiectelor la biologie în cadrul aceleiaşi emisiuni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările