Avocata din Vaslui, care şi-a ruinat cariera de dragul iubitului interlop, eliberată din arest. ”Aveţi încredere în Justiţie, chiar şi cei care aţi greşit cu ea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Scafaru a fost arestată în luna aprilie
Alina Scafaru a fost arestată în luna aprilie

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis joi, 10 septembrie, eliberarea din arest preventiv a avocatei Alina Scafaru, din Vaslui, şi plasarea acesteia în arest la domiciliu. Avocata care a încercat să mituiască un gardian din cadrul Penitenciarului Iaşi, pentru a introduce alcool şi telefoane mobile iubitului interlop, se afla după gratii de cinci luni.

Alina Scafaru, avocata din cadrul Baroului Vaslui arestată în luna aprilie, în urma unui denunţ al unui gardian din cadrul Penitenciarului Iaşi, a fost plasată la domiciliul său din oraşul Negreşti şi nu are voie să iasă din casă, decât cu acordul judecătorilor. 

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care au decis joi după amiază înlocuirea măsurii arestării preventive, cu cea a arestului la domiciliu, i-au stabilit o serie de restricţii. Astfel, avocata are obligaţia de a se prezenta în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemată, nu are voie să nu comunice sub nicio formă cu coinculpaţii Craiu Aurel şi Rotariu Florin şi cu martorul denunţător Vranciu Andrei-Genovel.

Acuzată de complicitate la dare de mită şi complicitate la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă şi alcool într-un penitenciar, în scopul folosirii lor de către deţinuţi, Alina  Scafaru este apărată de cunoscutul avocat ieşean Ionel Nechita (foto dreapta). După ce a reuşit să-i convingă pe judecătorii Curţii Supreme că avocata din Vaslui nu este un pericol public şi faţă de ea se poate lua o măsură preventivă mai blândă, avocatul Nechita a declarat: ”Aveţi încredere în Justiţie, chiar şi cei care aţi greşit cu ea”.   

ionel nechita

Alina Scafaru a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, alături de iubitul interlop şi de tânărul care trebuia să plaseze produsele interzise gardianului din Penitenciarul Iaşi. Avocata din judeţul Vaslui are o relaţie cu interlopul Florin Rotariu, zis Cap de Porc, încă din 2007, pe când acesta era arestat în dosarul în care erau cercetati mai mulţi membri din clanul Gologanilor, una dintre cele mai violente grupări de trafic de persoane pe care le-a „exportat“ Iaşul în ultimul deceniu. Interlopii ieşeni au fost caracterizaţi de presa franceză, în 2006, ca fiind „barbari“ sau „foarte violenţi“.Povestea de dragoste dintre cei doi este de neînţeles pentru apropiaţii Alinei Scafaru, care cred că, de fapt, aceasta a fost folosită de interlopi, pentru a le rezolva problemele.

S-a împrumutat de bani pentru interlop

Potrivit procurorilor DNA, pe 24 aprilie, Alina Scafaru a împrumutat 1000 de euro de la mama sa pentru a îndeplini dorinţa iubitului, care dorea să primească mai multe telefoane în celulă. Cel mai probabil, cred anchetatorii, telefoanele urmau a fi folosite pentru punerea în practică a înşelăciunilor, prin telefon, precum cele prin metoda ”Accidentul”.
Interlopul ieşean a promis unui agent din Penitenciarul Iaşi suma de 1000 de euro, dacă îl va ajuta să introducă în penitenciar mai multe telefoane mobile şi o sticlă cu alcool. După ce a luat banii de la mama sa, avocata a cumpărat cele opt telefoane mobile de la o casă de amanet din Iaşi şi a apelat la un alt apropiat al interlopilor ieşeni, pentru a plasa mita şi obiectele interzise gardianului. Patru dintre telefoane erau ascunse într-o pâine, celelalte patru într-un borcan cu salată boeuf.

De teamă să nu fie surprinsă, Alina Scafaru şi-a dat întâlnire cu intermediarul în afara municipiului Iaşi, în curtea Mănăstirii Cetăţuia, deşi ştia că acesta are interdicţia de a părăsi oraşul. Potrivit procurorilor DNA, avocata Scafaru îi avea ca şi clienţi, atât pe interlopul Rotariu, cât şi pe intermediarul Aurel Craiu.

Abilitate infracţională rar întâlnită

În faţa anchetatorilor, singurul care a dat declaraţie a fost intermediarul şpăgii, Aurel Craiu, care a afirmat că nu a conştientizat caracterul grav al faptelor reţinute în sarcina sa, pe care, de altfel, le recunoaşte în totalitate, dar şi faptul că nu ştia că bunurile trebuiau să ajungă în penitenciar.  Judecătorii ieşeni care au dispus arestarea Alinei Scafaru şi a celor doi bărbaţi consideră că activitatea acestora se caracterizeză printr-o abilitate infracţională rar intâlnită, specializare si o îndrăzneala infracţională ieşite din comun

În plus, în motivarea arestării din luna aprilie, magistraţii ieşeni au arătat că "în ultima perioadă, sunt de notorietate infracţiunile comise, prin metoda "ACCIDENTUL", de către persoane încarcerate, care utilizează telefoane mobile deţinute contrar dispoziţiilor legale, profitând de lipsa de supraveghere (cointeresată material sau nu) a agenţilor de penitenciar. Speţa de faţă de poate duce cu gândul spre o posibilă utilizare a telefoanelor mobile introduse ilicit în Penitenciarul Iaşi în scopul comiterii infracţiunilor sus-menţionate, motiv pentru care reacţia fermă a organelor judiciare este absolut necesară în vederea descurajării şi prevenirii săvârşirii unor astfel de infracţiuni."

Pe aceeaşi temă: 

Cum a încercat avocata din Vaslui să plaseze iubitului interlop, aflat în puşcărie, whis­key şi 8 telefoane mobile ascunse în pâine şi salata boeuf

 Avocata din Vaslui, iubita proxenetului "Cap de porc", din clanul Corduneanu, arestată preventiv

Avocata Alina Scafaru, din Vaslui, a fost reţinută de procurorii DNA, fiind acuzată că a ajutat iubitul deţinut să introducă în puşcărie telefoane şi alcool

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite