Autorităţile vasluiene au început pregătirile pentru referendum

Autorităţile vasluiene au început pregătirile pentru referendum

Teleormănenii vor ieşi la vot pe 29 iulie

Prefectura Vaslui anunţă că a fost constituită Comisia Tehnică Judeţeană pentru referendumul privind demiterea Preşedintelui României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit hotărârii de Guvern,  principalele atribuţii care revin instituţiei Prefectului în pregătirea referendumului sunt următoarele: asigurarea sediului pentru Biroului Electoral Judeţean, asigurarea materialelor necesare tipăririi listelor electorale permanente şi a copiilor de pe acestea, asigurarea ştampilei Biroului Electoral Judeţean şi ştampilele de control ale secţiilor de votare, asigurarea tuşierelor şi altor materiale necesare desfăşurării votului în ziua referendumului.

„Întrucât termenele stabilite în calendarul pentru realizarea acţiunilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional sunt destul de scurte, fac apel către toţi primarii judeţului Vaslui să se implice alături de Instituţia Prefectului în îndeplinirea măsurilor stabilite de către Guvern. Aceeaşi solicitare o adresez şi celorlalte instituţii cu atribuţii, astfel încât organizarea şi desfăşurarea referendumului să fie în concordanţă cu dispoziţiile legale şi să se asigure un proces corect, echidistant şi transparent", a declarat prefectul Radu Renga.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că buletinele de vot, ştampilele cu menţiunea VOTAT şi timbrele autocolante vor fi asigurate prin intermediul Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările