Atac mafiot cu pistoale pe străzile din Bârlad. Suspectul, fiul unei grefiere, căutat de poliţişti, dă interviuri tv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Vaslui este în alertă în urma unei reglări de conturi de tip mafiot ce a avut loc pe străzile din municipiul Bârlad. Suspectul a fost indicat de victimă, dar de 72 de ore nu a fost prins de poliţişti. El a acordat însă un interviu unui post de televiziune.

Incidentul a avut loc în noaptea de 29/30 noiembrie, în zona Confecţii, din municipiul Bârlad, însă până la această oră poliţiştii şi procurorii din Vaslui nu au reuşit să dea de urma agresorului.

Vineri noaptea, un tânăr de  25 de ani, din Bârlad, a sunat la 112 anunţând că în timp ce se deplasa cu autoturismul  în trafic asupra maşinii sale s-a tras cu o armă.

Tânărul aflat la volanul autoturismului a suferit un atac de panică după ce glonţul i-a trecut prin apropierea capului, atingând tetiera autoturismului. Imediat la faţa locului s-au deplasat la multe echipaje de poliţie de la Investigaţii Criminale, Ordine Publică şi Serviciul de Arme Muniţii, precum şi un echipaj de la Ambulanţă. 

Persoanei vizate de atacul armat i-au fost acordate îngrijiri medicale la faţa locului, nefiind transportată la spital. Bărbatul l-a indicat poliţiştilor pe cel care a tras cu pistolul asupra sa ca fiind un personaj controversat din Bârlad: Ştefan Eduard Ciocoiu, fiul unei grefiere de la Judecătoria Bârlad. Acesta este acuzat că l-ar fi urmărit pe pe tânărul de 25 de ani pe străzile din Bârlad, iar în momentul în care a ajuns în dreptul maşini vizate, ar fi coborât geamul autovehiculului, a scos un pistol şi a tras trei focuri de armă.

Atât sâmbătă, cât şi duminică suspectul s-a sustras cercetărilor. Maşina sa a fost găsită la familie şi a fost ridicată de către poliţişti în vederea expertizării, lucru care s-a întâmplat şi în cazul maşinii asupra căreia s-a tras. Surse neoficial au precizat că agresorul a folosit un pistol cu glonţ de 9 mm.

Imagine indisponibilă

Ancheta în acest caz se derulează cu maximă discreţie, procurorii invocând caracterul nepublic al cercetărilor. Oficial, anchetatorii au comunicat doar a fost deschis un dosar penal pentru tentativă la omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept şi că în cauză există un cerc de suspecţi.

Surse neoficiale afirmă că atât tânărul asupra căruia s-a tras, cât şi suspectul sunt cunoscuţi în lumea consumatorilor şi traficanţilor de droguri din oraş.

Suspectul, de negăsit de către poliţişti, dă interviuri tv

Familia suspectului neagă însă toate acuzaţiile aduse împotriva fiului lor, susţinând că acesta este un copil educat, complet nevinovat şi că ar urma să se predea autorităţilor în zilele următoare. Numele lui Ştefan Eduard Ciocoiu a mai fost vehiculat într-o anchetă a procurorilor DIICOT, când o grupare de români a fost acuzată de fraude informatice cu un prejudiciu de 40 de milioane de dolari, bani ce ar fi fost sustraşi din bancomate din mai multe colţuri ale lumii.

În timp ce Poliţia invocă activităţi de căutare în vederea indentificării şi audierii suspectului, fiind de negăsit, acesta a contactat un post de televiziune pentru a acorda un interviu. 

Ştefan Eduard Ciocoiu a precizat în interviul acordat Realitatea că nu se sustrage cercetărilor, ci doar nu are încredere în persoanele care aplică legea în judeţul Vaslui. Tânărul susţine că este nevinovat şi că de fapt el este cel care ar fi primit ameninţări cu moartea de la membrii clanului Modoranu, al cărui membru a fost vizat de atacul de vineri noaptea. Ciocoiu susţine că se va prezenta la Parchet în zilele următoare, după ce îşi va angaja un avocat din alt judeţ. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite