Aşteptare de coşmar pentru candidaţii la permisul auto. Cât durează să fie programaţi pentru „oraş“ după ce au promovat examenul scris

Aşteptare de coşmar pentru candidaţii la permisul auto. Cât durează să fie programaţi pentru „oraş“ după ce au promovat examenul scris

Situaţia a devenit critică la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, unde absolvenţii şcolilor de şoferi trebuie să aştepte luni de zile pentru a susţine proba practică a examenului auto.

Ştiri pe aceeaşi temă

Absolvenţii şcolilor de şoferi care au promovat testarea teoretică în aceste zile pot susţine proba practică abia în martie 2018. Peste 1.700 de absolvenţi ai şcolilor de şoferi din judeţul Vaslui s-au înregistrat online pe site-ul Prefecturii pentru a susţine proba practică pentru obţinerea permisului auto.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, candidaţii care s-au înscris în ultimele zile pentru a susţine proba de traseu vor susţine examenul abia peste şapte luni, respectiv martie 2018. 

Având în vedere timpii mari de aşteptare, mulţi dintre vasluieni aleg sa susţină examenul pentru permis în alte judeţe.

Reprezentanţii Prefecturii Vaslui susţin că s-a ajuns în această situaţie absurdă din cauza lipsei de personal de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV), unde îşi desfăşoară activitatea doar doi examinatori auto. Aceştia trebuie să examineze candidaţii din întreg judeţul.

”Situaţia este critică, având în vedere că sunt doar doi angajaţi care trebuie să testeze atâţia cursanţi. Însă, după mai multe discuţii cu reprezentanţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, s-a aprobat transferul a doi poliţişti la SPCRPCIV, unul de la 15 august, iar celălalt începând cu 1 septembrie. Singura problemă care mai rămâne este acreditarea celor doi agenţi transferaţi în vederea obţinerii atestatului de examinator auto”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica.

Pe lângă transferul celor doi agenţi, Prefectura Vaslui a obţinut şi detaşarea unui ofiţer de la SPCRPCIV Bacău pentru o perioadă de două luni. Reprezentanţii Prefecturii speră că până la sfârşitul anului se va ajunge ca perioada dintre testarea teoretică şi cea practică să fie de o lună.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: