APM Vaslui organizează o nouă dezbatere publică pentru emiterea unui nou acord de mediu pentru Chevron

APM Vaslui organizează o nouă dezbatere publică pentru emiterea unui nou acord de mediu pentru Chevron

Chevron vrea să amplasaeze o sondă şi în comuna Puieşti FOTO: Adevărul

Agenţia pentru Protecţia Mediului Vaslui va organiza o nouă dezbatere publică pentru emiterea unui acord de mediu, al patrulea în judeţul Vaslui, pentru compania Chevron, necesar amplasării unei sonde de explorare a gazelor de şist în comuna Puieşti, informează agenţia Mediafax.

Potrivit conducerii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui, dezbaterea publică va avea loc pe data de 19 decembrie, la Căminul Cultural din Puieşti şi, astfel, populaţia poate îşi poate exprima opiniile şi pune întrebări în legătură cu explorarea şi exploatarea gazelor de şist. 

„Societatea Chevron România Exploration and Production SRL Bucureşti a depus la sediul APM Vaslui raportul privind impactul asupra mediului pentru proiectul <<Lucrări de amenajare şi foraj pentru sonda de explorare Puieşti>>, documentaţie ce poate fi consultată până în ziua organizării dezbaterii publice din 19 decembrie. Tipul deciziei posibile ce poate fi luată de agenţie poate fi emiterea sau respingerea acordului de mediu“, a declarat Mădălina Nistor, directorul APM Vaslui. 

În prezent, Compania Chevron deţine în judeţul Vaslui trei acorduri de mediu pentru explorarea gazelor de şist în localităţile Siliştea (Pungeşti), Popeni (Găgeşti) şi Păltiniş (Băceşti). Deciziile au fost eliberate de APM Vaslui pe 18 iulie 2013, tot în urma unor dezbateri publice în reşedinţele celor trei comune. 

Citeşte şi:

APM Vaslui propune dezbatere publică în ceea ce priveşte explorarea gazelor de şist de către americanii de la Chevron

Prefectura Vaslui a  dat în judecată consiliile locale care au interzis explorarea gazelor de şist

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările