Apa de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, infestată cu E coli

Apa de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, infestată cu E coli

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a dispus o serie de măsuri, după ce analizele efectuate pentru verificarea calităţii apei folosite la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui au evidenţiat la trei dintre punctele verificate prezenţa bacteriei E.coli.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Direcţia de Sănătate Publică Vaslui efectuează în permanenţă, la solicitarea unităţii medicale, verificări privind calitatea apei. 

În urma analizelor efectuate la sfârşitul lunii mai, la trei dintre punctele de recoltare, din corpul principal al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, s-a constatat prezenţa E.coli. 

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a transmis reprezentanţilor spitalului protocolul privind măsurile necesare pentru clorinarea şi dezinfectarea apei, printre măsuridispunându-se şi golirea unui bazin în care era păstrată apa de rezervă şi dezinfectarea acestuia.

Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean Vaslui, a precizat că au fost luate toate măsurile dispuse de către inspectorii sanitare şi că se aşteaptă o nouă verificare a calităţii apei. 

Până la remedierea situaţiei, pacienţii şi personalul Spitalului Judeţean Vaslui au primit recomandarea de a nu consuma apă de la robinet din cele trei puncte unde a fost identificat E.coli.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: